Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής:

Αναμφισβήτητα, ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Χώρας μας. Όπως είναι γνωστό, από τα μέσα Μαΐου και μετά θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς επίσης η προσέλευση των τουριστών ολοένα θα αυξάνεται.

Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν λόγω των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του COVID-19, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με ασφάλεια αλλά και ταυτόχρονη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα πρέπει να ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος) με ικανό αριθμό αστυνομικών.

Οι παρούσες συνθήκες υπαγορεύουν την ύπαρξη αποστάσεων, την αποτροπή συνωστισμού και τη γρήγορη διεκπεραίωση του διαβατηριακού ελέγχου. Οπότε, είναι επιβεβλημένο τα counter του διαβατηριακού ελέγχου στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις του Διεθνούς Αερολιμένα να είναι επανδρωμένα με ελεγκτές αστυνομικούς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την απόσπαση αστυνομικών που έχουν κατά το παρελθόν υπηρετήσει την πρακτική τους εκπαίδευση στο Αεροδρόμιο και ως εκ τούτου έχουν γνώση του εξειδικευμένου αυτού αντικειμένου.

Αναμένουμε την αντίδραση του Αρχηγείου και της Γ.Α.Δ.Α. έτσι ώστε να αποτραπούν εικόνες για τις οποίες θα ντρεπόμαστε όλοι ως Κράτος αλλά και θα δημιουργήσουν δυσμενή σχόλια για τη Χώρα μας.

Άλλωστε, υπενθυμίζουμε ότι ενώ είχαμε έγκαιρα ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τμήματα Τάξης και Ασφάλειας της Νοτιοανατολικής Αττικής, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αφενός μεν έντονα ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ανωτέρω Υπηρεσιών, αφετέρου δε οι δείκτες της αντιμετώπισης, αποτροπής και καταστολής της εγκληματικότητας στις περιοχές αρμοδιότητας της Δ.Α.Ν/Α.Α. και της Υ.Α.Ν/Α.Α., να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.

Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν μέσα από τα πιο επίσημα χείλη. Σήμερα Δευτέρα 10/05/2021 σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, φιλοξενήθηκε μία εξέχουσα προσωπικότητα της τουριστικής βιομηχανίας. Πρόκειται για τον κ. Πέτρο ΒΛΗΤΑ εκτελεστικό αντιπρόεδρο του ταξιδιωτικού ομίλου INTERNOVA.

Ο κ. Πέτρος ΒΛΗΤΑΣ βρίσκεται στην Ελλάδα και συντονίζει με την Ελληνική Κυβέρνηση την προσέλευση Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα. Μεταξύ των άλλων, ο κύριος ΒΛΗΤΑΣ επεσήμανε πως η Αμερικανική αγορά, για πρώτη φορά τα τελευταία Τριάντα (30) χρόνια, θα έχει την ημέρα και κάθε μέρα από τις 03/06/2021 Εννέα (9) πτήσεις, απευθείας, από την Αμερική για την Ελλάδα.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από την Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Βοστώνη και ο εκτιμώμενος αριθμός τουριστών αναμένεται να φτάσει τους Τρείς Χιλιάδες Πεντακόσιους (3.500) ημερησίως.

Ο κ. ΒΛΗΤΑΣ σημείωσε πως η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ακολουθήσει μια έξυπνη στρατηγική, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που ανοίγει για τους Αμερικανούς τουρίστες, απλοποιώντας και τις διαδικασίες.

Παρόλο που αποτελεί κάτι πολύ ευχάριστο αυτό το οποίο είπε ο κ. ΒΛΗΤΑΣ, εύλογα όμως διερωτόμαστε αν η Φυσική και η Πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

Επιπροσθέτως, πρέπει να επισημανθεί πως οι συνάδελφοί μας οι οποίοι υπηρετούν στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, θα επιβαρυνθούν, επιπλέον των καθηκόντων τους, με την διενέργεια ελέγχων Passenger Locator Form (P.L.F.) και Rapid Test για τους επιβάτες της intra και extra περιοχής Schengen.

Είναι επιτακτική ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, πριν η ευκαιρία γίνει θηλιά η οποία θα πνίξει δυσφημώντας τη Χώρα μας διεθνώς.

 ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ



ΠΗΓΗ