Από επεισόδια σημαδεύτηκε η απογευματινή συγκέντρωση (η 5η συνεχόμενη) για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στην πλατεία Συντάγματος, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από τους περίπου 300 «αλληλέγγυους» να αποχωρήσουν, ενώ υπήρξαν και 14 προσαγωγές.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Την 18.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της «συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα» και διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 300 περίπου ατόμων στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, κάλεσαν τους συγκεντρωμένους, που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου και παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, να αποχωρήσουν και όταν αυτοί αρνήθηκαν τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων αποχώρησε μέσω της οδού Πανεπιστημίου προς την Πλατεία Ομονοίας, όπου και αποχώρησε την 18.30 ώρα. Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 14 άτομα. Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου επί 10λεπτο.



ΠΗΓΗ