Τις πρώτες εξηγήσεις του στους προϊσταμένους του,  έδωσε  εχτές  ο αστυνομικός που εθεάθη να καταστρέφει μια ανθοδέσμη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο αστυνομικός είναι 28 χρόνων, υπηρετεί 10 χρόνια στην Αστυνομία και είναι πατέρας ενός παιδιού 2 μηνών. Διαπιστώθηκε ότι το σημείο όπου προέβη στην ανεκδιήγητη πράξη του είναι στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Κωλέττη.

Ο 28χρονος αστυνομικός φέρεται να είπε κάποια πράγματα στους ανωτέρους του, τα οποία θα καταθέσει στο πλαίσιο της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ωστόσο είναι εκ των υστέρων: «Εκανα λάθος. Ηταν βλακεία μου. Επρεπε να υπολογίσω το συμβολισμό της ημέρας. Δεν είχα πρόθεση να δείξω ασέβεια στη μνήμη ενός παιδιού που δολοφονήθηκε. Δεν μπορούσαν να περάσουν προς το σημείο της δολοφονίας για αφήσουν λουλούδια και τα άφηναν σε διάφορα σημεία. Βρήκα την ανθοδέσμη κοντά σε έναν κάδο απορριμμάτων, την πήρα και έπαιζα με τον συνάδελφό μου, έτσι για αστείο. Εκανα χαβαλέ. Δεν ήξερα ότι με τράβαγαν βίντεο, αλλά δεν έχει και σημασία. Δεν έγιναν επεισόδια και όλοι στάθηκαν, σίγουρα δικαιολογημένα, σε μένα και σε αυτό που έκανα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό που έκανα. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και θα αντιμετωπίσω αυτό που μου αναλογεί».

Ο Χρυσοχοΐδης

Στην έντονη κουβέντα που ακολούθησε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στο περιστατικό, όταν δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, είπε μεταξύ άλλων: «Οι μεγάλες κουβέντες που εκστομίζονται περί δημοκρατίας κρύβουν μια παρακμιακή, βαρετή και ανυπόληπτη στάση. Ενας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη.

Οι 4.999 έκαναν τη δουλειά τους. Η ηγεσία της Αστυνομίας αντέδρασε αμέσως, ελέγχει τον ένα, με αίτημα διαθεσιμότητας και ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες. Είναι όμως καθαρή πολιτική επιλογή να διαλέγει κάποιος την αναφορά στον ένα και όχι στους 4.999. Και να ξεχνά επίσης τους 4 τραυματίες στον Κολωνό».

Δείτε περισσότερα στον eleftherostypos.gr



ΠΗΓΗ