Ένωση Νοτιοανατολικής Αττικής:

Καταγγέλλουμε την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του Έλληνα αστυνομικού, που πλέον δεν αντιμετωπίζεται ως εργαζόμενος αλλά ως αναλώσιμη μονάδα.

Καταγγέλλουμε την παραβίαση του Π.Δ. 394/2001 που αφορά το χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, καθώς μεγάλο μέρος των συνάδελφων μας αυτή τη στιγμή έχει διατεθεί σε πρωινή βάρδια αμέσως μετά από απογευματινή, χωρίς να έχουν περάσει ούτε καν εννέα ώρες από την διάθεση της προηγούμενης υπηρεσίας. Όλα αυτά με τη βούλα της Ηγεσίας.

Καταγγέλλουμε τη χωρίς αποζημίωση εργασία πέραν του οκταώρου, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το εργατικό δίκαιο αλλά και με κάθε εργασιακό κανόνα.

Καταγγέλλουμε την καταστρατήγηση της αρμονικής οικογενειακής και ιδιωτικής ζωής των αστυνομικών, με την ενημέρωση της τελευταίας στιγμής της εργασίας που θα εκτελέσουν την επόμενη ημέρα.

Καταγγέλλουμε τη διαταγή για επιφυλακή σύσσωμου του αστυνομικού προσωπικού στις αστυνομικές Υπηρεσίες, που θα λειτουργήσει ως υγειονομική́ βόμβα (αυξημένος κίνδυνος διασποράς) στην παρούσα χρονική στιγμή.

Τέλος, καταγγέλλουμε ότι ενώ ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στη μάχη για την αποτροπή διάδοσης του Covid-19, παρόλα αυτά δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα με άλλες ομάδες εργαζομένων οι οποίες έλαβαν σχετικό οικονομικό επίδομα ως επιβράβευση.

Ως εδώ.



ΠΗΓΗ