Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης:

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν την αντίδραση και αγανάκτηση των συναδέλφων μας, από την πρώτη στιγμή που διατάχθηκε γενική επιφυλακή λόγω της Επετείου της 17ης Νοέμβρη!

Το ποτήρι ξεχείλισε και είναι αυτονόητο πως δεν τίθεται καν λόγος για να αντιπαραβάλουμε το παραμικρό επιχείρημα απέναντι στη συγκεκριμένη διαταγή και τα αρνητικά επακόλουθά της!

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα άραγε γιατί υπάρχουν; Είναι εφικτό να τηρηθούν μέσα στα Αστυνομικά καταστήματα των Υπηρεσιών του Νομού Θεσσαλονίκης;

Μήπως θα πρέπει να δούμε εάν τηρείται με αυτή τη διαταγή η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας;

Αξίζει αναφέρουμε πως έπειτα από έρευνα ομάδας εργασίας μας, από το έτος 2004 και μετά, ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ουδέποτε χρειάστηκε σε καμία παρόμοια Επέτειο του Πολυτεχνείου, να παρέμβει η Αστυνομική δύναμη της επιφυλακής, αφού πάντοτε η παρούσα δύναμη που εκτελούσε υπηρεσίες ως Αστυνομικά μέτρα αποδείχθηκε ότι ήταν (υπερ)αρκετή!

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει και το μέτρο της (τηλέφωνικής) επιφυλακής στην οικία των Αστυνομικών, βάσει των ισχυουσών Κανονιστικών διατάξεων, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί αναλογικά στην προκειμένη περίπτωση, έτσι ώστε να τηρηθεί και το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο!

Θεσσαλονίκη, 16 Νοεμβρίου 2020



ΠΗΓΗ