Ακόμα και ψεύτικες καταγγελίες στο «100» με στόχο να αιφνιδιάσουν πληρώματα και μοτοσικλετιστές της Άμεσης Δράσης φοβούνται ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και έτσι έχουν δώσει νέες οδηγίες – εντολές προς το προσωπικό για την προστασία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφιστούν την προσοχή των ενστόλων, που καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα φαινομενικά απλό περιστατικό, όπως για παράδειγμα μία διατάραξη ησυχίας ή ένα οικογενειακό επεισόδιο, να έχουν στην πίσω άκρη του μυαλού τους ότι μπορεί να πρόκειται για ενέδρα αντιεξουσιαστών, που θα θελήσουν να τους επιτεθούν.

Μετά τις δύο τελευταίες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών σε ΑΤ Καισαριανής και κινούμενο περιπολικό, βλέπουν ξεκάθαρα στην ΕΛ.ΑΣ ότι στόχος των αντιεξουσιαστών πλέον είναι οι αστυνομικοί.

Μεταξύ των μέτρων, που αποφασίστηκαν, είναι ο προσεκτικός έλεγχος περιμετρικά των εγκαταστάσεων, ιδίως κατά την προσέλευση και αποχώρηση του προσωπικού, να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και να μην αφήνουν τη ρουτίνα να τους καταβάλει. 

Μανώλης Ασαριώτης



ΠΗΓΗ