Απανωτές συσκέψεις με νευραλγικές υπηρεσίες της αστυνομίας γίνονται τις τελευταίες ώρες, καθώς οι απειλές υποστηρικτών του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρες σε περίπτωση που ύπαρξη αρνητική εξέλιξη στην απεργία πείνας που κάνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, είδε το φως της δημοσιότητας μια ανάληψη ευθύνης για καταδρομική επίθεση αντιεξουσιαστών, που στο κείμενο περιείχε τη φράση «Οι ήσυχες πόλεις όμορφα καίγονται» -μια ευθεία απειλή για το τι θα συμβεί στην πόλη της Αθήνας.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει ένα επιχειρησιακό σχέδιο αντίδρασης.

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ έχουν ξεκινήσει να «χαρτογραφούν» πρόσωπα που ενδεχομένως παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο είτε σε οργανωτικό είτε σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ με τεχνολογικό εξοπλισμό να αναλάβουν να είναι βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τους ταραξίες.

Την ίδια ώρα, θα ασφαλιστούν τα κυβερνητικά κτήρια ενώ σε ύψιστο βαθμό ασφαλείας θα τεθούν τα αστυνομικά τμήματα και τα κτήρια των δικαστηρίων.

Το πρόβλημα πάντως για τις αρχές θα είναι οι μικρές διάσπαρτες εστίες σε διάφορους δήμους και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο του «κουκουλοφόρου της γειτονιάς» -δηλαδή άτομα που αποφεύγουν τις μετακινήσεις και χτυπούν στόχους κοντά στα σημεία που διαμένουν ή που υπάρχουν ακόμα κτήρια σε κατάληψη.

Ωστόσο, όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες συγκλίνουν στην άποψη ότι κάθε ενέργεια παράνομη θα αντιμετωπιστεί στις πρώτες ώρες χωρίς να αφήνει περιθώρια επέκτασης της κατάστασης.

Και φυσικά αυτό στο οποίο έχει δοθεί μεγάλη προσοχή είναι οι σαφείς εντολές για απόλυτη ψυχραιμία των αστυνομικών δυνάμεων και πλήρη εφαρμογή των εντολών που θα παίρνουν από το κέντρο επιχειρήσεων.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr



ΠΗΓΗ