Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του  Νίκου Παλαιοκώστα που κρατείται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών, καταγράφεται τις τελευταίες ώρες, με τον ίδιο σε επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Πέμπτης με τη δικηγόρο του Ελισσάβετ Πούλιου, όπως πληροφορείται η «Π», να δηλώνει θορυβημένος και ιδιαιτέρως ανήσυχος για την εξέλιξη της κατάστασης του.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Επί τριήμερο, παρά τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει, εμφανίζει αυξημένη αρτηριακή πίεση  -20 – λόγω νευροπίεσης. Πρόκειται για πάθηση που συνδέεται με το άγχος. Από πρόσωπα του κοντινού του περιβάλλοντος  σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο πρόκλησης βλάβης οργάνων και συγκεκριμένα των νεφρών  και διατυπώνουν το ερώτημα, γιατί δεν εισήχθη στο νοσοκομείο για ιατρική παρακολούθηση κατά την πρόσφατη μεταγωγή του.

ΜΕΤΑΓΩΓΗ

Χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Μετά από σειρά εξετάσεων που υπεβλήθη και παρά το γεγονός, όπως υποστηρίζουν οικεία του πρόσωπα, πως η πίεση του παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, ελήφθη η απόφαση να επιστρέψει στις φυλακές.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Νίκος Παλαιοκώστας 61χρονών σήμερα, έχει βαρύ ιατρικό ιστορικό και λαμβάνει θεραπευτική αγωγή για την καρδιά του, ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει και οφθαλμολογικό πρόβλημα.

Βρίσκεται μόνος στο κελί του, μετά την πρόσφατη αποφυλάκιση συγκρατούμενου του και παρακολουθείται διαρκώς, μετά τις τελευταίες εξελίξεις από το νοσηλευτικό προσωπικό των φυλακών.  

ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Αυτές τις ημέρες όπως αποκαλύπτει η «Π», μετά την απορριπτική απόφαση της πρώτης αίτησης για αποφυλάκιση του, επρόκειτο να υποβάλει εκ νέου  αίτημα  για την υφ’ όρον απόλυση του, καθώς μετά από  17 χρόνια εγκλεισμού πληροί τους τυπικούς όρους αποφυλάκισης.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας από το 2006, οπότε συνελήφθη, βρίσκεται στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας, χωρίς να του έχει χορηγηθεί ούτε μια ημέρα άδειας, παρά την έκθεση του Συμβουλίου των φυλακών (2018) έγγραφο ντοκουμέντο που είχε δημοσιεύσει η «Π», με την οποία χαρακτηρίζεται ως «υπόδειγμα κρατουμένου και θεωρείται αδικαιολόγητο να μην λαμβάνει άδεια, γιατί είχε αποδράσει στο παρελθόν και υπό τον φόβο ότι θα δραπετεύσει με τη βοήθεια του καταζητούμενου αδελφού του».  

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

papagian@pelop.gr  

pelop.gr



ΠΗΓΗ