Μπροστά σε μια περίεργη υπόθεση εισαγωγής και διακίνησης υψηλής καθαρότητας ηρωίνης από το Αφγανιστάν βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω δύο Αφγανούς «χονδρέμπορους» ηρωίνης και έμειναν άναυδοι, όταν ο ένας από αυτούς τους επέδειξε γνήσιο ελληνικό διαβατήριο με τα στοιχεία του.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών -σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr- εξέτασαν το διαβατήριο και διαπίστωσαν πως είναι γνήσιο, καθώς προέκυψε πως ο 40χρονος από το Αφγανιστάν είχε λάβει με νόμιμο τρόπο την Ελληνική Υπηκοότητα και πλέον διέθετε ένα επίσης νόμιμο διαβατήριο που του επέτρεπε να ταξιδεύει ελεύθερα σε χώρες της Ε.Ε.

Το γεγονός αυτό έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους Αστυνομικούς, οι οποίοι έψαξαν επιπλέον την υπόθεση για να βρεθούν τελικά μπροστά σε ένα ολόκληρο κύκλωμα εισαγωγής καθαρής ηρωίνης σε πλάκες, απευθείας από το Αφγανιστάν και μάλιστα σε συνεργασία με την τουρκική μαφία, καθώς προέκυψε πως αρκετές από τις ποσότητες που είχε στην διάθεση του το κύκλωμα των ναρκέμπορων, έφταναν στην Ελλάδα μέσω παράτυπων μεταναστών από το Αφγανιστάν, οι οποίοι περνούσαν στην Ελλάδα, είτε από τον Έβρο, είτε από τα νησιά του Αιγαίου.

Άμεσα ενημερώθηκαν βέβαια οι Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διερευνηθεί ενδελεχώς η διαπίστωση των αστυνομικών της Δίωξης, καθώς και κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί πως μετανάστες που περνούσαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μετέφεραν μεγάλες ποσότητες χαπιών «captagon», το λεγόμενο και χάπι των τζιχαντιστών, καθώς το «Ισλαμικό Κράτος» τις ημέρες της κυριαρχίας του στην Συρία, προμήθευε τους μαχητές του με αυτά τα ναρκωτικά χάπια, ώστε να έχουν αντοχές και να πολεμούν επί ώρες, χωρίς τροφή και ξεκούραση.

Η εξάρθρωση

Εδώ και καιρό οι έμπειροι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες για κύκλωμα Αφγανών που είχε γεμίσει τις πιάτσες του κέντρου των Αθηνών, με υψηλής περιεκτικότητας ηρωίνη.

Μάλιστα, η ίδια πληροφορία ανέφερε πως οι ναρκέμποροι δεν έδιναν μικροποσότητες, αλλά διακινούσαν την ηρωίνη στην χονδρική και συγκεκριμένα πάνω από 10 γραμμάρια την φορά. Έπειτα από έρευνες, οι αστυνομικοί της Δίωξης κατάφεραν να εντοπίσουν δύο Αφγανούς, οι οποίοι καθημερινά έκαναν δρομολόγια από την Ομόνοια μέχρι την Κυψέλη και από την Κυψέλη στα Εξάρχεια.

Άρχισαν, λοιπόν, οι Αστυνομικοί της Δίωξης να τους παρακολουθούν διακριτικά, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν πως πρόκειται για τους ανθρώπους που έψαχναν.

Από τις παρακολουθήσεις που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως οι δύο Αφγανοί έδιναν ποσότητες ηρωίνης σε μικροδιακινητές, τόσο στην Κυψέλη, όσο και στα Εξάρχεια, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικές μεθόδους αλλά και κρυψώνες για τα ναρκωτικά, εν προκειμένω την ηρωίνη.

Παράλληλα από τις παρακολουθήσεις διαπιστώθηκε ένα ευρύτατο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι μικροδιακινητές που προμηθεύονταν την «καθαρή» ηρωίνη από τους δύο Αφγανούς, είχαν στο έλεγχο τους περιοχές από την Κυψέλη μέχρι και τα Εξάρχεια.

Έπειτα από αυτές τις ενέργειες αποφασίστηκε η σύλληψη των δυο «χονδρέμπορων» και μάλιστα αν ήταν δυνατόν επ’ αυτοφώρω.

Το απόγευμα τις 26ης Ιανουαρίου, οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τους δύο Αφγανούς επενέβησαν και τους συνέλαβαν κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, την ώρα που έδιναν ποσότητα ηρωίνης 10 γραμμαρίων σε έναν από τους συνεργάτες τους προκειμένου να την διακινήσει στην συγκεκριμένη περιοχή.

Την ίδια στιγμή άλλο κλιμάκιο Αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, εισέβαλε στο διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει οι δύο Αφγανοί στην περιοχή της Ομόνοιας.

Εκεί βρήκαν και κατέσχεσαν πάνω από 4 κιλά καθαρής ηρωίνης σε πλάκες, την οποία είχαν εισάγει απευθείας από το Αφγανιστάν, το οποίο άλλωστε θεωρείται χώρα παραγωγής οπίου και ηρωίνης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: «….ποσότητα ηρωίνης βάρους 4 κιλών και 333 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ, 67 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 4 κινητά τηλέφωνα, ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και το πελατολόγιο τις σπείρας και πλήθος νάιλον συσκευασιών για τον επιμερισμό ναρκωτικών ουσιών».

newsit.gr



ΠΗΓΗ