Τo τρίτο συμβόλαιο θανάτου που οργανώνεται και εκτελείται τον τελευταίο μήνα, αυτό της Μεταμόρφωσης με θύμα τον 58χρονο «Κεφάλα» όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας τα τελευταία 24ωρα. Η εν ψυχρώ δολοφονία έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, φαίνεται πως εντάσσεται σε μια διαδικασία ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό του οργανωμένου εγκλήματος και στις τάξεις της αστυνομίας οι προβληματισμοί για την όλο και πιο συχνή εμφάνιση αντίστοιχων γεγονότων είναι πολύ έντονοι.

«Ουσιαστικά ξαναμοιράζεται η πίτα την νύχτα», λένε αστυνομικές πηγές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η νέα κατάσταση που αναδύεται στον κόσμο της νύχτας ενδέχεται να αποτελείται από ανθρώπους που δεν εδράζουν καν στην Ελλάδα. Σύντομα θα ξεκινήσει για την αστυνομία ένας κύκλος καταθέσεων από πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στον 58χρονο.

Το θύμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές καθώς φέρεται να συμμετείχε σε ομάδες εκβιασμών και να είχε σχέσεις με δυο άλλους δολοφονημένους, που ήταν επίσης στελέχη του υπόκοσμου. Ο λόγος για τον Δ.Κ, που υπήρξε μέλος του «Συνδικάτου του εγκλήματος» και δολοφονήθηκε στα Βριλήσσια τον περασμένο Δεκέμβρη καθώς και τον τον Θ.Κ με το παρατσούκλι «Capo dei Capi» (Αφεντικό των αφεντικών), που είχε εκτελεστεί στις 25 Ιουλίου του 2000 με 60 σφαίρες στον Μαραθώνα.

Ο επονομαζόμενος «Κεφάλας» εθεωρείτο από τους ισχυρούς «παίκτες» στα βορειοδυτικά προάστια, όπως σε Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέο Ηράκλειο. Ήταν πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας σε ιστορικό αθλητικό σύλλογο και η τριβή του με τα κυκλώματα της αθηναϊκής νύχτας φέρεται να ξεκίνησε πριν από 3 δεκαετίες.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ενώ ο 58χρονος άνδρας, βρισκόταν στην οδό Ιφιγενείας, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Σταμάτησε ξαφνικά δίπλα του μια μηχανή με δύο άτομα και ο συνεπιβάτης πυροβόλησε εναντίον του με αποτέλεσμα ο 58χρονος να πέσει νεκρός. 

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενώ προανάκριση ξεκίνησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Αστυνομικές πηγές έκαναν αμέσως λόγο για συμβόλαιο θανάτου.

ethnos.gr



ΠΗΓΗ