Ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο και αυτής που έγινε έναν χρόνο νωρίτερα, με θύμα τη σύζυγο του επιχειρηματία. Οι Αρχές, που σήμερα προχώρησαν σε έξι συλλήψεις (τρεις στο νησί, δύο στην Αθήνα και μία στον Πύργο Ηλείας), βασίστηκαν στην κατάθεση “φωτιά” ενός μάρτυρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, την υπόθεση “ξεκλείδωσε” ένα “βαθύ λαρύγγι”, ένας μάρτυρας δηλαδή που περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς οι εκτελεστές με το φουσκωτό πέρασαν στη Ζάκυνθο και σκότωσαν τη γυναίκα του επιχειρηματία.

“Είχαν μαζί τους όπλα και κράνη. Άλλαξαν ρούχα και πέταξαν τα κινητά. Όταν επέστρεψαν μου είπαν ότι σκότωσαν τη γυναίκα και μίλησαν και για τον ηθικό αυτουργό. Μου είπαν πού πέταξαν και τη μηχανή” είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας – “κλειδί”.

Μετά από αυτή την κατάθεση φωτιά, οι Αρχές μπορούσαν μέσα από την ογκωδέστατη δικογραφία να ξεκαθαρίσουν ποιος είχε τον ρόλο του ηθικού αυτουργού, ποιος του εκτελεστή, πώς ακριβώς οι δράστες πήραν το σκάφος από την Αθήνα, πώς κατέβηκαν στο νησί και πού έκρυψαν το σκάφος.

Έρευνα στο κελί του απότακτου αστυνομικού

Κατά τις ίδιες πηγές, όπως αποκαλύπτεται, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, έγινε και μία επιχείρηση των Αστυνομικών στις φυλακές. Στο κελί του απότακτου αστυνομικού, που θεωρείται ο ηθικός αυτουργός του στυγερού εγκλήματος, εντόπισαν το κινητό τηλέφωνο με το οποίο μιλούσαν οι δράστες και το οποίο στάλθηκε για έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε υποβάλει μήνυση μετά τη δολοφονία της γυναίκας του ενώ στόχος ήταν ο ίδιος. Τότε κατονόμαζε τους ανθρώπους που φοβόταν. Ωστόσο, πέρασε ένας χρόνος χωρίς να γίνει τίποτα με αποτέλεσμα να βρεθεί και ο ίδιος νεκρός.

Το προφίλ των εκτελεστών

Ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας εμφανίζεται ένας πρώην – απότακτος αστυνομικός ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ναρκωτικά αλλά και ληστεία εις βάρος του δημάρχου Ζακύνθου.

Επίσης, άλλοι δύο εκ των συλληφθέντων, ένας συνοδός ασφαλείας επιχειρηματία και ένας ακόμα παλιός γνώριμος των αρχών για υπόθεση με ναρκωτικά φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί.

Όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι είχαν περιφερειακό ρόλο, καθώς βοήθησαν στο να εξασφαλιστούν σκάφη, οχήματα αλλά και να κρυφτούν αυτά μετά τη δολοφονία.

thetoc.gr



ΠΗΓΗ