Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ έχει μπει υλικό από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει τους εκτελεστές του 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ.

Από τις Αρχές θεωρείται βέβαιο ότι είχαν «προβάρει» τη διαδρομή διαφυγής, πριν εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Το θύμα είχε κατονομάσει οκτώ πρόσωπα, ανάμεσά τους επιχειρηματίες και επίορκους αστυνομικούς, ενώ είχε καταφύγει στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να βρεθούν οι δράστες και ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης πριν από 11 μήνες, κατά την οποία είχε δολοφονηθεί η σύζυγός του και ο ίδιος είχε τραυματιστεί σοβαρά, αλλά και για να προστατευθεί από ένα νέο συμβόλαιο θανάτου, κάτι που όμως δεν κατάφερε.

Τότε, είχε καταφύγει στις αρχές προκειμένου να προστατευθεί από ένα νέο συμβόλαιο θανάτου, κάτι που όμως δεν κατάφερε.

Σύμφωνα με το Zantereport.gr oι εκτελεστές χτύπησαν τον 54χρονο μέσα σε γραφείο φίλων του, συμβούλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ζακύνθου.

Οι δράστες σταμάτησαν το αυτοκίνητο τους έξω από το γραφείο στο οποίο βρισκόταν το θύμα. Ένας από αυτούς βγήκε και πυροβόλησε εναντίον του αυτοκινήτου του 54χρονου, στο οποίο βρισκόταν ο συνοδός του. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς το γραφείο, πυροβόλησε μία φορά σπάζοντας την γυάλινη πόρτα, μπήκε μέσα και εκτέλεσε εξ επαφής το θύμα. Βγαίνοντας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης πυροβόλησε και στον αέρα.

Οι εκτελεστές διέφυγαν με το αυτοκίνητο το οποίο εγκατέλειψαν και έκαψαν για να σβήσουν ίχνη, αποτυπώματα και DNA, μέσα σε έναν ελαιώνα, πίσω από το νεκροταφείο των Αμπελοκήπων, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ζακύνθου. Μέσα στο αυτοκίνητο άφησαν και το καλάσνικοφ το οποίο χρησιμοποίησαν στη δολοφονία.

Οι αστυνομικοί που κάνουν τις έρευνες, μιλούν για το απόλυτα επαγγελματικό χτύπημα όχι μόνο για τον τρόπο εκτέλεσης, αλλά κυρίως για την προετοιμασία και τα μέτρα που έλαβαν, με απόλυτη προσοχή στις λεπτομέρειες, οι δράστες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονία.

Αρχικά, πέραν της φωτιάς που έβαλαν στο αυτοκίνητο, αφήνοντας μέσα τα δύο καλάσνικοφ, για να εξαφανίσουν οποιοδήποτε ίχνος αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, είχαν περάσει με γράσο όλες τις σφαίρες και των δύο όπλων για να μην αφήσουν ίχνη DNA.

Η πινακίδα του αυτοκινήτου δεν ήταν κλεμμένη αλλά πλαστή και ο αριθμός της αντιστοιχεί σε κερκυραϊκό Ι.Χ. του οποίου ο ιδιοκτήτης προφανώς και δεν είχε ιδέα.

Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια με αποτέλεσμα να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους σε κάποιο από τα βίντεο που μέχρι τώρα έχει εξετάσει η αστυνομία.

Η διαδρομή που ακολούθησαν και το σημείο το οποίο εγκατέλειψαν και έκαψαν το αυτοκίνητο είχαν σχεδιαστεί με ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Το ότι είχαν δύο όπλα και όχι ένα, δείχνει ότι και ήθελαν να σιγουρέψουν το χτύπημα σε περίπτωση που το ένα πάθαινε π.χ. εμπλοκή, αλλά και ότι ήταν έτοιμοι για μάχη είτε δέχονταν πυρά από τη συνοδεία του θύματος είτε αν καταδιώκονταν, ακόμα και από αστυνομικούς.

Επαγγελματικός ήταν και ο τρόπος που δολοφόνησαν τον 54χρονο. Με κινήσεις υπολογισμένες και ψύχραιμες, ο εκτελεστής, εξουδετέρωσε αρχικά τον συνοδό του θύματος, πυροβολώντας εναντίον του χωρίς να τον τραυματίσει, στη συνέχεια με δύο σφαίρες διέλυσε την γυάλινη πόρτα του γραφείου, και τέλος άδειασε το καλάσνικοφ πάνω στον 54χρονο. Όλα αυτά σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

newsbeast.gr



ΠΗΓΗ