Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Πειραιά:

 

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Αρκετές φορές κατά το παρελθόν το συνδικαλιστικό μας κίνημα θεσμικά, τόσο μέσω των πρωτοβάθμιων ενώσεων ανά την Ελληνική επικράτεια, όσο και μέσω της Δευτεροβάθμιας Ομοσπονδίας μας την Π.Ο.ΑΣ.Υ, έχει αναδείξει δημόσια και σας έχει κάνει κοινωνούς για τα δίκαια και μη υλοποιήσιμα ακόμη διαχρονικά οικονομικά ζητήματα του κλάδου μας όπως, τη μη αύξηση του πλαφόν της νυχτερινής απασχόλησής μας από 48 σε 64 ώρες, τη μη έκδοση νέου π.δ. που αφορά την αποζημίωση των οδοιπορικών μας εξόδων βάσει των διατάξεων του ν.4336/2015, τη μη διεύρυνση του επιδόματος παραμεθορίου σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε νομούς της πατρίδας μας που είναι κοντά σε σύνορα καθώς και πολλά άλλα,  με κορωνίδα την αναγνώριση του λειτουργήματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

 

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας με αίσθημα ευθύνης, φιλότιμο και επαγγελματισμό, ανταπεξέρχεται όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια προς όφελος της κοινωνίας, έχοντας επωμιστεί δυσανάλογο βάρος ακόμη και για ζητήματα μη αρμοδιότητας του κλάδου, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, με μειώσεις στον μισθό του, με καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, με ανύπαρκτο οικογενειακό προγραμματισμό και πολλά άλλα.

 

Όλα τα κόμματα, αν όχι όλα η συντριπτική πλειοψηφία και ιδιαίτερα αυτών που κυβερνούν τα τελευταία χρόνια, έχει ταχθεί υπέρ κατά καιρούς στο ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού είναι επικίνδυνο, συμφωνούν στην θεσμοθέτηση του πλην όμως αυτό και οτιδήποτε άλλο οικονομικού περιεχομένου δεν μπορούσε να υλοποιηθεί εν μέσω χρεοκοπίας της χώρας τα μνημονιακά έτη.

 

Επειδή τα τελευταία έτη τα λόγια και οι πράξεις των Κυβερνήσεων αποδεικνύουν ότι πλέον ούτε μνημόνια υπάρχουν, ούτε εποπτεία υπάρχει από δανειστές, ούτε άμεσο οικονομικό πρόβλημα, τουναντίον διαπιστώνουμε χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο, ουδείς πλέον μπορεί να ισχυριστεί τροχοπέδη στην υλοποίηση των διαχρονικών οικονομικών αιτημάτων του κλάδου μας και δη αυτού της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Ακόμη και τον τελευταίο χρόνο, εν μέσω της φονικής πανδημίας, η στάση του ένστολου προσωπικού, υπήρξε σταθερά σοβαρή και υποδειγματική, βρισκόμενος στην πρώτη γραμμή και έχοντας επωμιστεί, τολμούμε να πούμε, «όλα τα βάρη» λειτουργίας του επιχειρησιακού κράτους.

 

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, σας κοινοποιούμε την υπ. αριθ.100/7/8 από 10- 02-2021 ανακοίνωση – δημόσια διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και εξ αφορμής της προώθησης στη Βουλή (09-02-2021) προς ψήφιση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων», όπου, μεταξύ άλλων, στους υπαλλήλους του εν λόγω Φορέα προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, θα θεωρούσαμε μέγιστη πρόκληση και κοροϊδία, επιτέλους να μην υλοποιηθούν – θεσμοθετηθούν αυτά για τα οποία συμφωνούν όλοι για τον κλάδο μας και πρωτίστως ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού είναι επικίνδυνο !!! Πόσο μάλλον, όταν οι υπάλληλοι του ως άνω Φορέα, για να ενεργήσουν ελέγχους και άλλου είδους πράξεις, σε περίπτωση κινδύνου και όχι μόνο, ζητούν τη συνδρομή των αστυνομικών υπαλλήλων!!!

 

Τέλος, σας καλούμε λοιπόν, ειδικά τους βουλευτές που σήμερα το κόμμα τους είναι κυβέρνηση της χώρας, όπως ενεργήσετε σθεναρά προς όλους τους αρμοδίους υπουργούς και προς πάσα κατεύθυνση για την υλοποίηση των δίκαιων και διαχρονικών οικονομικών αιτημάτων του κλάδου μας.

 

Τόσο εμείς, ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο που εκπροσωπεί όλους τους αστυνομικούς του Πειραιά, όσο και το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, ήτοι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), θα βρίσκεται δίπλα σας για να σας συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο προς την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Λιότσος Σπυρίδων

Η Γεν. Γραμματέας

Μαλαχία Αργυρώ

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

 

 

 



ΠΗΓΗ