Του Ρίζου Κων/νου Ειδικού Γραμματέα Τύπου & Μ.Μ.Ε. Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Απογευματινές ώρες της Δευτέρας 21/12/2020 το Αρχηγείο εξέδωσε διαταγή ζητώντας από δέκα περίπου κεντρικές υπηρεσίες να διαθέσουν προσωπικό την 24,25 και 26/12/2020 προκειμένου αυτό να ενισχύσει την Γ.Α.Δ.Α. χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες για το είδος της ενίσχυσης.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η προχειρότητα και η ανοργανωσιά της Ηγεσίας καθώς η εν λόγω ενίσχυση αφενός δημιουργεί πρόβλημα στις υπηρεσίες που θα αναγκαστούν να επιλέξουν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κριτήριο το προσωπικό που θα διαθέσουν αλλάζοντας ολόκληρο τον προγραμματισμό τους, αφετέρου θα δημιουργήσει πρόβλημα σε όλους αυτούς τους συναδέλφους που θα διατεθούν σε άλλη Υπηρεσία της Γ.Α.Δ.Α. ενώ είχαν προγραμματίσει τι θα δουλέψουν στην Υπηρεσία τους ή θα είχαν Ημερήσια Ανάπαυση τις γιορτινές αυτές μέρες.

Δεν μπορεί να καταστρατηγείται συνεχώς η εβδομαδιαία Υπηρεσία και ο αστυνομικός να γίνεται  σάκος του μπόξ, πετώντας τον δεξιά και αριστερά χωρίς σεβασμό στην προσωπικότητά και την οικογένειά του,  αλλάζοντας του τον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό αναγκάζοντάς τον να μην κάνει Χριστούγεννα. Ακόμη περισσότερο θα πρέπει να επιδεικνύεται σεβασμός κατά την διάρκεια μιας τόσο επιβαρυμένης και δύσκολης κατάστασης που βιώνουν όλοι οι αστυνομικοί, έχοντας ανασταλεί οι άδειες τους και δεν δίνεται ούτε η δυνατότητα μετακίνησής εκτός νομού.

Όλοι θέλουμε την πραγματική ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α την οποία συνεχώς επισημαίνει το συνδικαλιστικό κίνημα και η οποία είναι επιβεβλημένη, όχι όμως με προχειρότητα και μπαλώματα στις πλάτες συναδέλφων ,χωρίς κανένα σεβασμό στην οικογένεια την περίοδο των εορτών.



ΠΗΓΗ