Μία παράγραφος του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων, η οποία αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι δημοσιογράφοι θα καλύπτουν εφεξής τις διαδηλώσεις, προκάλεσε αντιδράσεις, με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρούν σε διευκρινίσεις.

Όπως γράφει το newsbomb, η παράγραφος αναφέρει ότι «η Αστυνομία θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση».

Αρχικά θεωρήθηκε ότι το Σχέδιο Διαχείρισης Συναθροίσεων προβλέπει τον περιορισμό της κίνησης των δημοσιογράφων, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες εντός οριοθετημένου από την Αστυνομία χώρου.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαντούν στις αιτιάσεις ότι «ο οριοθετημένος χώρος θα αφορά αποκλειστικά τους δημοσιογράφους που επιθυμούν να καλύψουν την πορεία ή τη συγκέντρωση από το χώρο που υποδεικνύει η Αστυνομία για την ασφάλειά τους. Όποιος δημοσιογράφος δεν το επιθυμεί  θα μπορεί να καλύψει την πορεία με όποιο τρόπο θέλει και από όπου θέλει, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει μέχρι σήμερα. Η παράγραφος εντάχθηκε στο Σχέδιο Διαχείρισης Συναθροίσεων, διότι υπήρξαν στο παρελθόν καταγγελίες ξένων δημοσιογράφων ότι κινδύνεψαν κατά την κάλυψη πορειών».

Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: newsbomb.gr

 



ΠΗΓΗ