Σε συνέχεια των ενεργειών της Ομοσπονδίας μας για την προστασία του Αστυνομικού Προσωπικού από την πανδημία του φονικού ιού, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, επισκέφθηκαν τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ και του επέδωσαν σχετικό Υπόμνημα, δίνοντας έμφαση στην ένταξη όλου του Αστυνομικού Προσωπικού στις ομάδες που θα λάβουν άμεσα το νέο εμβόλιο του Covid-19.

Ειδικότερα, τονίσαμε στον κ. Υπουργό την αναγκαιότητα της κατά προτεραιότητα χορήγησης του εμβολίου στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι αυτό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, επιτελώντας ένα πολύπλευρα επικίνδυνο και ανθυγιεινό έργο. Εφόσον η Κυβέρνηση μεριμνά για την έγκαιρη παραλαβή του νέου εμβολίου, οφείλει να εντάξει και το Αστυνομικό Προσωπικό στη διαδικασία εμβολιασμού και μάλιστα αδαπάνως γι’ αυτό, αναγνωρίζοντας έτσι και τη συμβολή του σε αυτή τη μάχη. Επίσης, τονίσαμε ότι κάθε είδους έλεγχοι (τεστ, εργαστηριακές εξετάσεις) πρέπει να γίνονται δωρεάν για τους αστυνομικούς από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Εκ μέρους του κ. Υπουργού, μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι ο εμβολιασμός του Αστυνομικού Προσωπικού θα είναι στις προτεραιότητες της Πολιτείας και ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός, οι οποίοι επιτελούν ένα μεγάλο έργο αυτήν την περίοδο, δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά, διότι το εμβόλιο θα χορηγηθεί δωρεάν για όλους.

Η Ομοσπονδία μας, συνεχίζει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στο Αστυνομικό Προσωπικό, προβαίνοντας στις ενδεικνυόμενες ενέργειες με βάση και τα αιτήματα των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος



ΠΗΓΗ