Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19 στη χώρα μας, γνωρίζαμε ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Άμεσα τονίσαμε και επισημάναμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τα μέσα και ο εξοπλισμός που χορηγείται στους συναδέλφους για αντιμετώπιση ατόμων θετικών στον ιό ανύπαρκτα.Η ενημέρωση ελλιπής και το βασικότερο έχει παρεξηγηθεί η έννοια αστυνομικός και υγειονομικός υπάλληλος. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχουμε αρκετά κρούσματα στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, συνάδελφοι να μπαίνουν σε καραντίνα, υπηρεσίες να υπολειτουργούν και να μην γνωρίζουμε και το μέγεθος του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αλλάξουν οι διαδικασίες στα κρατητήρια των υπηρεσιών και όλοι οι κρατούμενοι να υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο πριν την είσοδο τους σε αυτά. Επίσης να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και οι συνάδελφοι που έρχονται σε επαφή με άτομα θετικά στον Covid-19 , να υποβάλλονται και αυτοί άμεσα σε μοριακούς ελέγχους. Τέλος θα πρέπει να γίνονται απολυμάνσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικές υπηρεσίες, χώρους φύλαξης κρατουμένων, και υπηρεσιακά οχήματα.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων και των οικογενειών τους.
Οι Έλληνες αστυνομικοί παρά τις επιβεβαιώσεις όλων των κυβερνήσεων, που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια , ότι το επάγγελμα τους είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό και θα πρέπει να ενταχθεί σε αυτή την κατηγορία, ακόμα περιμένουν αυτό να γίνει πράξη. Έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες και πιστεύουμε ότι δικαιωματικά, με το τέλος της πανδημίας θα πρέπει να πέσει στο τραπέζι η ένταξη του επαγγέλματος μας σε αυτή την κατηγορία.

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ
ΜΕΛΟΣ ΑΝ. Α. Σ. Α

 



ΠΗΓΗ