Όπως πάντα οφείλουμε να μεταφέρουμε τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τα παράπονα των συναδέλφων μας.

 

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, οι Έλληνες Αστυνομικοί βρέθηκαν στους δρόμους στην πρώτη γραμμή προκειμένου να εφαρμοστούν και να τηρηθούν τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του θανατηφόρου ιού. Αμέτρητες οι διαταγές, και τα ΦΕΚ που καθόριζαν τις υποχρεώσεις των συναδέλφων. Οι διατάξεις εκτελούνταν από τους συναδέλφους χωρίς δεύτερη σκέψη,χιλιάδες οι έλεγχοι που έγιναν, αμέτρητα τα πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν, συνεχείς οι αντιπαραθέσεις μας με τους πολίτες, αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι μας νόσησαν και πολλοί από αυτούς έχασαν και την ζωή τους. Ταυτόχρονα έδιναν και την ατέλειωτη μάχη με το οργανωμένο έγκλημα.

 

Μέχρι τώρα όμως δεν έχουμε δει καμμία επιβράβευση από την πολιτεία, δεν έχει συζητηθεί καν το δίκαιο αίτημα μας να χαρακτηρισθεί δηλαδή το επάγγελμα μας ως επικίνδυνα και ανθυγιεινό.

 

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και ο αριθμός για την εισαγωγή των αστυνομικών μέσω πανελληνίων εξετάσεων στη Ελληνική Αστυνομία, ο οποίος ανέρχεται σε μόλις 310 άτομα για τη σχολή αστυφυλάκων και 67 για τη σχολή αξιωματικών όταν οι ανάγκες για έμψυχο δυναμικό είναι πολλαπλάσιες.

 

Δυστυχώς δεν σταματάμε μόνο εδώ στο σημείο αυτό θα αναφερθώ και στην υπηρεσία μου τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, η οποία εκτελεί το κομμάτι του ελέγχου για την είσοδο – έξοδο των πολιτών κυρίως αλλοδαπών στη χώρα μας. Η υπηρεσία αυτή έχει αποδυναμωθεί πλήρως με την μετακίνηση προς άλλες υπηρεσίες εκατοντάδων συναδέλφων που υπηρετούσαν στην συγκεκριμένη Διεύθυνση. Αναμένεται τους καλοκαιρινούς μήνες αύξηση κατά 50% της επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2020. Εφόσον δεν απασχολεί άλλους φορείς το ότι η χώρα μας ενδέχεται να εκτεθεί ανεπανόρθωτα δεν θα απασχολήσει ούτε εμάς. Μας απασχολεί όμως ότι οι συνάδελφοι μας θα επιφορτιστούν με υπέρ εργασία και δύσκολες εργασιακές συνθήκες.

 

Τέλος το αποκορύφωμα είναι η ανάθεση στην Ελληνική Αστυνομία , διενέργειας ελέγχων Passenger Locator Form (P.L.F.) και Rapid Test για τους επιβάτες οι οποίοι κάνουν είσοδο στην χώρα μας.Πραγματικά κάτι που μέχρι τώρα διαχειρίζονταν η υπηρεσία πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με υγειονομικούς υπαλλήλους μετατοπίζεται σε αστυνομικούς υπαλλήλους, αντικείμενο καθαρά ξένο με την αποστολή μας.

 

Διαπιστώνουμε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο με αποδέκτες όπως πάντα τους εργαζόμενους Έλληνες Αστυνομικούς.

 

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΑΝ. Α. Σ. Α

 

 



ΠΗΓΗ