Ανακοίνωση εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. αναφορικά με την υπ’ αριθμ. 2161/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα για ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΠΟΑΣΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Μάρτιο του 2020, όλοι οι αντιπρόσωποι στην ΠΟΑΣΥ, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς μεθόδευσης – καταστρατήγησης, από τη διοίκηση της ΠΟΑΣΥ, του Καταστατικού, του Νόμου αλλά και του Συνδιακαλιστικού Ήθους. Η διοίκηση της ΠΟΑΣΥ, εντελώς αιφνιδιαστικά, αυθαίρετα, μεθοδευμένα, αντισυνδικαλιστικά και οπωσδήποτε αντίθετα προς τις προβλέψεις του Καταστατικού, υιοθέτησε δήθεν την άποψη μερίδας αντιπροσώπων και προκήρυξε εκλογική αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση, την επόμενη ημέρα από την έναρξη του Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Η προκηρυχθείσα κατ’ αυτό τον τρόπο μη νόμιμη Εκλογική Διαδικασία θυμίζουμε ότι ξεκίνησε, παρά τις έντονες αντιδράσεις που εκφράστηκαν από πλείονα Σωματεία, και τελικά δεν ολοκληρώθηκε, αλλά ακυρώθηκε δυνάμει προσωρινής διαταγής Προέδρου του Πρωτοδικείου Αθηνών. Και ναι μεν οι Διοικήσεις πρέπει να κρίνονται και να εκλέγονται από το εκλογικό σώμα, αλλά οι παραβάσεις του Καταστατικού και του Νόμου και οι αυθαιρεσίες των Διοικήσεων, των Γενικών Συνελεύσεων και των Συνεδρίων κρίνονται από τα αρμόδια Δικαστήρια.

Προς όσους λοιπόν βιάστηκαν να πανηγυρίσουν με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κάνοντας λόγο για ολοκληρωτική δικαίωση, επισημαίνουμε ότι από την πλευρά μας σεβόμαστε τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας. Στην προκειμένη περίπτωση, διευκρινίζουμε ότι η τωρινή Διοίκηση, αφού πρώτα υιοθέτησε παράνομη απόφαση του Συνεδρίου, επικαλούμενη αυτή προχώρησε σε ακόμη μεγαλύτερη παρανομία να προκηρύξει εκλογές.

Στη συνέχεια, όταν ήρθε αντιμέτωπη με το Νόμο, και προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες, μεθοδευμένα ακολούθησε μια διαφορετική γραμμή, προβάλλοντας την άποψη ότι δεν γνώριζε τίποτα καθώς ήταν απόφαση των συνέδρων…, μεταθέτοντας δηλαδή την ευθύνη στα μέλη της που πρότειναν την μετατροπή του συνεδρίου σε εκλογοαπολογιστικό, κάτι που διαψεύδεται από την ίδια την έκβαση των πραγμάτων…

Μην λησμονούμε ότι ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ είχαν ζητήσει από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων πριν την έναρξη του Συνεδρίου, μάλλον θα είχαν προφητέψει την πρόθεση των συνέδρων και ενώ στην ακροαματική διαδικασία υπερασπίστηκαν την άποψη ότι αυτοί δεν γνώριζαν τίποτα…

Σε κάθε περίπτωση αυτή τη δύσκολη περίοδο, με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και όλοι βιώνουμε, από την πλευρά μας επιθυμούμε να επαναλάβουμε ότι προτεραιότητα μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων και κατόπιν τα συνέδρια και οι εκλογικές διαδικασίες…

Διαβεβαιώνουμε τα μέλη μας ότι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά ώστε να προασπίσουμε τόσο την υγεία όσο και τα εργασιακά δικαιώματα μας. Έχουμε όμως και ιερή υποχρέωση να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να υποτιμήσει την αντιληπτική ικανότητα των συναδέλφων μας. Ως προς τις πολλαπλές παρατυπίες και τις αθέμιτες συνδικαλιστικές πρακτικές…, αυτές είναι βέβαιο ότι σύντομα θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη μέχρι τον τελευταίο της βαθμό.

Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.



ΠΗΓΗ