Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος από το zougla.gr:

Σημεία των καιρών και ενδείξεις αποθράσυνσης της πολιτικής ελίτ (ο Θεός να την κάνει) συνιστά η προκλητική συμπεριφορά του βουλευτή Δημήτρη Βαγενά της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος επιδεικτικά αγνόησε τη σύσταση αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνέχισε να παρανομεί επιδεικνύοντας μάλιστα τη βουλευτική του ταυτότητα.

«Δεν είναι δουλειά σας να μου πείτε τι θα κάνω» προειδοποίησε με περισσή θρασύτητα ο βουλευτής τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνέχισε να παρανομεί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των αστυνομικών, ο κύριος βουλευτής ανέβαινε ανάποδα με το αυτοκίνητό του μονόδρομο στην Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, όπου όμως εν αγνοία του είχαν στήσει μπλόκο και πραγματοποιούσαν ελέγχους αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε φιλικό τόνο οι αστυνομικοί τού είπαν και του έδειξαν πως «τον παρακολουθούν, τον παρατηρούν, τον βλέπουν» και άρα ας γυρίσει το αυτοκίνητο και ας συνεχίσει τον δρόμο του νομίμως, όταν ο βουλευτής εν εξάλλω έβγαλε την ταυτότητά του από την τσέπη του φωνάζοντας στους αστυνομικούς: «Είμαι βουλευτής, δεν είναι δουλειά σας να μου πείτε τι θα κάνω».

Στη συνέχεια ο βουλευτής ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε να πηγαίνει αντικανονικά. Απ’ τη μεριά τους οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν, καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη και άλλος έλεγχος.

Είναι καιρός να κατανοήσουν και οι 300 της Βουλής πως α) πληρώνονται μηνιαίως τον μισθό τους από τους φόρους του ελληνικού λαού, β) έχουν ορκιστεί με όλους τους τρόπους πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους –αυτό που μας αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι νόμοι, γ) ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος ο οποίος καλείται να τηρεί τους νόμους και την τάξη αισθάνεται απόλυτα προσβεβλημένος από μία τέτοια συμπεριφορά και δ) οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν είναι σάκος του μποξ για κάθε νεόκοπο βουλευτή ο οποίος κάνει επίδειξη της κοινωνικής του ανέλιξης.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών Στράτο Μαυροειδάκο, ο οποίος περιέγραψε το περιστατικό ως εξής: «Οι συνάδελφοί μου της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών έκαναν ελέγχους και σε αυτούς τους ελέγχους προσπάθησαν να σταματήσουν ένα λευκό αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν αντίθετα. Στις υποδείξεις τους ο οδηγός τούς είπε ότι είναι βουλευτής, τους επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητα, αρνήθηκε τον έλεγχο λέγοντάς τους ότι “είμαι βουλευτής” και αποχώρησε. Για μία ακόμη φορά, όπως είχαμε δει και στο παρελθόν, κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως οι αστυνομικοί είναι υπηρέτες του νόμου και αυτοί με τη βουλευτική τους ιδιότητα πρέπει να είναι και αυτοί υπηρέτες των πολιτών. Έχουν τη λογική του “ποιος είμαι εγώ”, κάτι που το αποδεικνύουν έμπρακτα. Οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους. Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο».

Πηγή: zougla.gr



ΠΗΓΗ