Η Ελληνική Αστυνομία παρουσιάζει ιστορίες παραδόξως… ανθρώπινες, με Αστυνομικούς, μπλε μέχρι το μεδούλι!

Εντυπωσιακή είναι η μαρτυρία  του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  Κωνσταντίνου Σαμαρά, που αφηγείται την προσπάθεια του ίδιου και των συναδέλφων του να σώσουν ένα παιδάκι 4 ετών, στις 26 Απριλίου 2021, στο Παλαιό Φάληρο, που είχε χάσει τις αισθήσεις του στα χέρια των έντρομων γονέων του, ενώ ασθενοφόρο δεν υπήρχε πουθενά.

Οι αστυνομικοί, μαζί με τη μητέρα, μετέφεραν το παιδάκι με το περιπολικό στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι αστυνομικοί άνοιγαν δρόμο, ενώ ο Σαμαράς του έκανε συνεχώς μαλάξεις, μέχρι που το είδε να συνέρχεται, να κινείται και να αναπνέει.

«Ήταν ένα συναίσθημα απερίγραπτο… κάναμε κάτι σχεδόν αδύνατο», λέει συγκινημένος ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, ο οποίος είναι 31 ετών, από το Ανθοχώρι Μετσόβου, παντρεμένος και πατέρας και αυτός ενός μικρού παιδιού. Και προσθέτει: «Νιώθω υπερηφάνεια για τους συναδέλφους μου και για μένα, ευγνωμοσύνη στο Θεό που με βοήθησε να ανταπεξέλθω σε αυτό το περιστατικό και εμένα και τους συναδέλφους μου και νιώθω την υποχρέωση να συνεχίσω και εγώ και οι συνάδελφοι μου και την ομάδα μου να κάνουμε αυτό για το οποίο έχουμε εκπαιδευτεί και ορκιστεί. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως είμαστε εδώ και θα προσπαθούμε να είναι πάντα τα καλά πιο πολλά».

Παλαιό Φάληρο, 26 Απριλίου 2021



ΠΗΓΗ