Ένας πρώην εκβιαστής και κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού περιγράφει στον ΣΚΑΙ την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο της νύχτας, με τα συνεχόμενα “συμβόλαια θανάτου” το τελευταίο διάστημα.

 

Δημοσιογράφος: Αυτός ο κύκλος αίματος θα συνεχιστεί ή θα κλείσει; 

 

«Θα συνεχιστεί δυστυχώς γιατί υπάρχουν κάποια άτομα ακόμη τα οποία βάσει άλλων ομάδων πρέπει να φύγουν από τη μέση για να αναλάβουν οι καινούριες ομάδες γιατί έχει μικρύνει η πίτα γενικά στη νύχτα, στο λαθρεμπόριο, σε οτιδήποτε παρόμοιο γίνεται, ναρκωτικά, όπλα. Οπότε υπάρχει συνέχεια. Εξάλλου έχουν γίνει και απόπειρες σε άτομα που την έχουν γλιτώσει».

 

«Οι νεότεροι οι οποίοι έχουν θέλουν να πάρουν τη θέση των παλιών. Έχει μικρύνει η πίτα και οι νεότεροι δεν αρκούνται σε αυτά που έχουν πλέον γιατί δεν είναι αρκετά μεγάλο το μεροκάματο που λένε και στην πιάτσα. Οπότε θα συνεχίσουν μέχρι να βγάλουν τους μεγαλύτερους. Όπως γίνεται κάθε φορά όπως είχε γίνει και πριν λίγα χρόνια, αυτά ανακυκλώνονται.»

 

Δημοσιογράφος: Και οι μεγαλύτεροι επιτίθενται στους νεότερους…

 

«Ναι γιατί καταλάβανε ότι προσπαθούν να τους βγάλουν από τη μέση…Οπότε γίνεται και το αντίστροφο για να γλιτώσουν». 

 

Μιλάει ακόμη και για τις ταρίφες των εκτελέσεων. 

 

«Επιστρατεύονται εκτελεστές από το εξωτερικό με μεγάλα βέβαια ποσά με ειδικά σχεδιασμένη αποστολή γιατί είναι πιο δύσκολη η περίπτωση και είναι και μεγάλα τα ποσά εκεί». 

 

Δημοσιογράφος: Για τι ποσά μιλάμε; 

 

«Από 50, 100, 150.000.»

 

Τα κυκλώματα απλώνουν τα δίχτυα τους παντού.

 

«Πολλές φορές έχουν πληροφορίες οι ποινικοί οι οποίες δεν μπορεί να τις μάθεις αν δεν έχεις διασυνδέσεις με την αστυνομία. Τους δίνουν δουλειές για να κάνουν κάποια μεγαλύτερη δουλειά. Γενικότερα. Το κακό είναι ότι φτάνει και σε υψηλόβαθμους». 

 

Το άτομο μιλάει κρύβοντας τα χαρακτηριστικά γιατί φοβάται.  

 

«Εννοείται πως φοβάμαι γιατί αυτές οι ομάδες είναι σκληρές και δύσκολες δεν υπολογίζουν. Μπορούν να ανακατέψουν εσένα την οικογένειά σου. Τους πάντες». 

 

Ο πρώην κρατούμενος αναφέρεται ακόμη και στα κυκλώματα που πουλάνε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά τα οποία είναι έτοιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή για το χειρότερο σενάριο. 

 

«Πάντα είναι παρών ομάδες μέσα. Οι πιο διακριτικοί και εμφανίσιμοι είναι διακριτικά στο μαγαζί τύπου πελάτες ή υπεύθυνοι και η ομάδα είναι στα γύρω στενά σε περίπτωση που γίνει κάποια μεγάλη συμπλοκή όπως γίνεται σε μαγαζιά που έχουν κλαμπ και να προστατεύσουν την ομάδα άμεσα. Είτε  με ξυλοδαρμό είτε και με χειρότερα μέσα.»

 

Ο ίδιος είχε συλληφθεί για εκβιασμούς. 

 

«Είχα μπλέξει με μία παρέα, στην αρχή δεν ήταν ομάδα. Η οποία από χαβαλέ, έγινε λίγο πιο σκληρό το πράγμα, μέχρι που συλληφθήκαμε και μετά το σταματήσαμε. Βασικά όχι όλοι. Οι περισσότεροι». 

 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει συνολικά 22 δολοφονίες ενώ οι πέντε από αυτές έγιναν τους τελευταίους πέντε μήνες. 

 

skai.gr



ΠΗΓΗ