Σήμερα 26 Οκτωβρίου 2020 εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών μας συμμετείχαν σε κοινή σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης», προκειμένου να καταθέσουμε την κοινή πρόταση μας για το βαθμολόγιο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου για την αναθεώρηση του βαθμολογίου στο χαμηλόβαθμο προσωπικό. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Υπουργού Γεώργιος Σταμαδιάνος, ο προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγος κ. Χρήστος Κονδύλης αλλά και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Πολύζος.

Από πλευρά μας, καταθέσαμε, επιδώσαμε και αναπτύξαμε το πλαίσιο της πρότασης μας που αφορά το σύνολο των κατηγοριών του χαμηλόβαθμου προσωπικού. Πρωτίστως όμως αναπτύξαμε τόσο στον Υπουργό όσο και στους εκπροσώπους της Φυσικής μας Ηγεσίας την αναγκαιότητα για μια ουσιαστική αναβάθμιση αυτού του βαθμολογίου που θα αποκαθιστά ελλείψεις και βαθμολογικές ανισότητες σε κάθε κατηγορία.

Οι χρόνιες παθογένειες της βαθμολογικής ιεραρχίας στο προσωπικό που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο αλλά και η αναγκαιότητα για δικαιότερη ιεραρχία, επιβάλλουν εύκολα την αναθεώρηση αυτού του πλαισίου.

Με δεδομένη την βούληση του κ. Υπουργού για μια ορθολογικότερη αναθεώρηση του πλαισίου του βαθμολογίου στο χαμηλόβαθμο προσωπικό, του επισημάναμε πως το ζητούμενο δεν είναι μια αναθεώρηση για ολίγους χωρίς να επηρεάζει το σύνολο αυτών των κατηγοριών προσωπικού, αλλά ο στόχος θα πρέπει να τεθεί στην δικαιότερη ιεραρχία για όλους.

Με το πιο έντονο παράδειγμα της βαθμολογικής στασιμότητας στο βαθμό του Αρχιφύλακα μη ανακριτικού στο προσωπικό για 26 χρόνια δεν είναι δύσκολο για τον καθένα να αποδεχθεί τις παθογένειες του συστήματος. Είναι ανάγκη όπως προτείνουμε, η απόδοση βαθμού για όλους αυτής της κατηγορίας στο 26ο έτος υπηρεσίας χωρίς αστερίσκους και εθελούσιες επιλογές. Παράλληλα δεν τιμά κανέναν στο Σώμα η απόδοση βαθμών στις δικαστικές αίθουσες και όχι από ένα αξιοκρατικό πλαίσιο.

Ο Υπουργός με την σειρά του διαβεβαίωσε πως οι προτάσεις μας θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν προσδοκώντας και ο ίδιος σε ένα αξιοκρατικό ενιαίο πλαίσιο δικαιότερο του παρόντος. Με βάση τις προτάσεις μας, οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα επεξεργαστούν το πλαίσιο ώστε να αξιοποιηθούν και να ενσωματωθούν στο σχέδιο που αναπτύσσει ήδη το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιστοί στις αρχές της διαφάνειας και του δόγματος όλα στο φως , το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιοποιήσουμε στις λεπτομέρειες του την κοινή πρόταση μας για το Βαθμολόγιο.

Τόσο η Π.Ο.Α.Ε.Φ. όσο και η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. ευελπιστούν επιτέλους σε μια αξιοκρατική βαθμολογική ιεραρχία που σίγουρα θα αφορά σχεδόν το μισό του ανθρωπίνου δυναμικού του Σώματος και θα προάγει δικαιοσύνη.

Στην κατεύθυνση αυτή οι δύο ομοσπονδίες θα συνεχίσουν αυτή την εποικοδομητική συνεργασία τόσο μεταξύ τους όσο όμως και με την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία που είναι προς το συμφέρον όλων των συναδέλφων, χωρίς να ξεχνούν αν χρειαστεί και τον διεκδικητικό τους ρόλο .



ΠΗΓΗ