Αρχίζει και με βαράει», ακούγεται στο αποκλειστικό βίντεο του OPEN να λέει ένας 12χρονος μαθητής, του οποίου οι γονείς έχουν έρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία. «Σε βαράει;», ακούγεται να λέει ο πατέρας του συμμαθητή του 12χρονου που κατηγορείται ότι τον χτύπησε. Στη συνέχεια, μάλιστα, ο πατέρας απαντά: «Σε βαράει ρε; Είσαι σίγουρος; Έχεις μάρτυρα εδώ ότι σε βάρεσε ο … ; Σήκω πάνω ρε».

Ένα 12χρονο παιδί πεσμένο στο έδαφος και ένας πατέρας που φαίνεται να διάλεξε τον δρόμο της βίας για να λύσει τις διαφορές που είχε ο γιος του με τον συμμαθητή του. Κι όλα αυτά, μπροστά στα μάτια δεκάδων άλλων παιδιών, σε πλατεία του Περιστερίου, όπως μπορείτε να δείτε από το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Μαίρης Γύγου για το OPEN TV.

Η οικογένεια του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού καταγγέλλει επίθεση ρατσιστικού χαρακτήρα και ζητεί την τιμωρία του πατέρα, που κατηγορείται ότι έδειρε τον 12χρονο μαθητή.  «Ερχεται με τσαμπουκά και μου χώνει μπουκέτο. Μετά τον ρίχνω κάτω και έρχεται ο μπαμπάς του. Ο μπαμπάς του με σπρώχνει και φεύγει ο γιος του. Και μετά με πιάνει από τα μαλλιά και μου χτυπάει το κεφάλι στο έδαφος», καταγγέλλει, μιλώντας στο OPEN TV ο 12χρονος μαθητής.

Ο 12χρονος με τον συμμαθητή του έχουν συχνά διαφορές ακόμη και μέσα στο σχολείο. Το παιδί έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, όπου ζουν εδώ και 30 χρόνια οι γονείς του, οι οποίοι προέρχονται από την Αλβανία. «Με βρίζει για τη χώρα μου και ο μπαμπάς του μία φορά μου φώναξε επειδή είχαμε ξανά τσακωθεί και αυτή τη φορά με έπιασε απ’ τα μαλλιά», συνεχίζει να λέει στο Ανοιχτό Κανάλι ο 12χρονος μαθητής. «Το παιδί αυτό λέει στους συμμαθητές του “μην κάνετε παρέα τον Κ… , του Αλβανού, τον βρίζει, από την Αλβανία», καταγγέλλει στο OPEN ο πατέρας του 12χρονου.

Μετά την επίθεση ο μικρός μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση στον αυχένα. Στο κολάρο που φοράει έχει γράψει τα λόγια που ισχυρίζεται ότι του είπε ο πατέρας του συμμαθητή του. Μάλιστα, οι γονείς του 12χρονου έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και τονίζουν ότι ανησυχούν – μετά και το συγκεκριμένο περιστατικό – γι’ αυτό και σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο το παιδί τους να αλλάξει σχολείο.



ΠΗΓΗ