Βίντεο-ντοκουμέντο από την αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των 100 κιλών κοκαΐνης σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Στην έρευνα συμμετείχαν στελέχη της αμερικάνικης Δίωξης Ναρκωτικών της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η κοκαΐνη «ταξίδεψε» στον Πειραιά από το Εκουαδόρ. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη καθολικό έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του εμπορευματοκιβωτίου, 90 συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 99 κιλών και 110 γραμμαρίων.

Το εμπορευματοκιβώτιο, με δηλωθέν φορτίο “είδη τροφίμων” (μπανάνες), είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει την 7-2-2021 από τον Λιμένα του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον Λιμένα του Πειραιά την 1-3-2021.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.



ΠΗΓΗ