O κλέφτης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, του Ελευθέριος Βενιζέλος, είχε μια ομπρέλα για να κλέβει τους ταξιδιώτες και -από την ομπρέλα αυτή- οι αστυνομικοί του έδωσαν το παρατσούκλι «ομπρελάκιας».

Η ασφάλεια του Αερολιμένα Αθηνών χρειάστηκε να κάνει εκτεταμένες έρευνες μέχρι να καταφέρει να φορέσει χειροπέδες στον «ομπρελάκια». Ο 45χρονος αλλοδαπός με τη βοήθεια ομπρέλας άρπαζε από τα θύματά του τις τσάντες τους και έκανε χρυσές «δουλειές».

 

κλοπιμαία ομπρελάκια στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή του ο 45χρονος είχε κλέψει την τσάντα μιας γυναίκας, η οποία περιείχε μέσα λεφτά, ταξιδιωτικά έγγραφα και αστυνομική ταυτότητα. Η γυναίκα εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ακριβώς έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρόμιου της Αθήνας. Λίγο νωρίτερα μέσα στην αίθουσα αναμονής είχε προσπαθήσει να κλέψει άλλη μία τσάντα, αυτή τη φορά μίας αλλοδαπής που μόλις είχε φτάσει στο αεροδρόμιο. 

Τον είχαν ξαναπιάσει στο παρελθόν για κλοπές

Μάλιστα, ο αλλοδαπός του οποίου η καταγωγή ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, όπως τσάντες, πορτοφόλια, χρυσαφικά, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, είδη ρουχισμού, διαβατήριο, ταυτότητες και άλλα αντικείμενα. 

Βρέθηκαν επίσης 3.510 ευρώ, 2.200 δολάρια Η.Π.Α., 140 πέσος Μεξικού καθώς και αποδείξεις αποστολής στο εξωτερικό μεγάλων χρηματικών ποσών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ethnos.gr



ΠΗΓΗ