Τα sms, που προκάλεσαν την οργή συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους κόλπους της Αστυνομίας, παρουσιάζει το newsbomb.gr.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά στα οποία αστυνομικοί που έκαναν τεστ κορονοϊού,  γιατί ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στην υπηρεσία προκειμένου να «βγαίνουν οι βάρδιες».

«Αυτό συνέβη σε νομούς κυρίως της Βόρειας Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Γερακαράκος με αστυνομικούς που ήταν σε γραφεία με συναδέλφους τους που ήταν θετικοί στον κορονοϊό να υποχρεώνονται να δουλεύουν συνεχόμενα «ενώ έπρεπε να πάνε σε καραντίνα 7 ημέρες γιατί αυτό λένε τα πρωτόκολλα».

«Η αστυνομία είναι πρώτη γραμμή από τον Μάρτιο. Ο αστυνομικός δεν παίρνει τα μέτρα προφύλαξης που παίρνουν οι γιατροί. Έχουμε δυσκολίες και στα υλικά. Δεν τηρούνται με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα» πρόσθεσε ο κ. Γερακαράκος.

Το ένα από τα sms διαμαρτυρίας που έλαβαν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. από συναδέλφους τους έγραφε: «Αφήστε που πήρε τηλέφωνο ο αναπληρωτής Διευθυντής και λέει διαταγή όλοι δουλειά αύριο… Πριν βγει το τεστ». Ένα άλλο sms από διαμαρτυρόμενο αστυνομικό γράφει: «Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Είστε καλά; Σας ενοχλώ γιατί στην Αττική έχουμε σοβαρό θέμα με κορονοιό. 30 άτομα κάναμε καραντίνα καθώς δύο συνάδελφοι βρέθηκαν θετικοί. Η υπηρεσία μας αναγκάζει να πάμε ιδιωτικά για τεστ για να επιστρέψουμε στη δουλειά, καθώς οι δημόσιες δομές που πήραμε τηλέφωνο ούτε να μας ακούσουν δεν θέλουν. Με τιμές από 110 έως 70 ευρώ».

Τα κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά στις ΜΕΘ νοσηλεύονται τέσσερις αστυνομικοί – οι δύο στο Κιλκίς και οι δύο στην Αθήνα – με τα κρούσματα στις τάξεις της Αστυνομίας να υπολογίζονται σε περίπου 400 και 30 αστυνομικούς να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ. θρήνησε τρεις νεκρούς.

Ο 55χρονος στην Κατερίνη ήταν ο τρίτος αστυνομικός που έχασε τη ζωή του, ενώ είχαν προηγηθεί δύο συνάδελφοι του σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη.

Ο πρώτος, ο οποίος υπηρετούσε στην Κομοτονή και ήταν πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του την Τρίτη μετά από 10 ημέρες νοσηλείας σε ΜΕΘ. Ο δεύτερος, ηλικίας 52 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ την Τετάρτη.

Πηγή: newsbomb.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη



ΠΗΓΗ