Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι μόνο στην πρώτη γραμμή της μάχης με την εγκληματικότητα, αλλά με όποιον τρόπο μπορούν βοηθούν τον πολίτη.

Το έχουμε δει πάμπολλες φορές σε περιπτώσεις πυρκαγιών που οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. φτάνουν στα συμβάντα πριν ακόμα την Πυροσβεστική και δεν διστάζουν να μπουν σε φλεγόμενα σπίτια για να σώσουν άτομα που κινδυνεύουν. Αυτή τη φορά, βέβαια, έκαναν κάτι λιγότερο επικίνδυνο αλλά που σε κάθε περίπτωση χρήζει αναφοράς.

Πριν από λίγα βράδια, στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας, ένας ηλικιωμένος πολίτης, γλιστράει και πέφτει με αποτέλεσμα να προκληθεί κάταγμα στο χέρι του. Στο σημείο βρίσκονται δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. (σ.σ. δεν είναι εμφανές από ποια υπηρεσία), που τρέχουν να βοηθήσουν τον ηλικιωμένο και να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάει σε νοσοκομείο.

Δείγμα της άριστης εκπαίδευσης που έχουν λάβει, δημιουργούν με δικά τους υλικά προσωρινό νάρθηκα για το χέρι του ηλικιωμένου, ούτως ώστε αυτό να παραμείνει σταθερό και να μην προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη ζημιά μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΠΗΓΗ