Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, την 25 Νοεμβρίου 2020, αποφασίστηκε – προτάθηκε, κατά πλειοψηφία, η άρσης της βουλευτικής ασυλίας της Βουλευτή του κόμματος ΜεΡΑ25 κ. Αγγελικής Αδαμοπούλου. Η εν λόγω αρμόδια Eπιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, προχώρησε σε αυτή την απόφαση με αφορμή την κατάθεση της από 06-07-2020 έγκλησης – μήνυσης από την Ένωσή μας, διά του προέδρου της κ. ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη, εις βάρος της προαναφερόμενης βουλευτή του κόμματος ΜεΡΑ25, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω Βουλευτής, την 02-07-2020 κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», μιλώντας εκ μέρους του κόμματος της, από το βήμα της Βουλής, υποστήριξε ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα, που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Όσο για τους γνωστούς μπαχαλάκηδες στους οποίους αναφέρθηκαν πολλοί συνάδελφοι, που μπαχαλάκιας ουσιαστικά είναι αυτός που φέρνει ανακατωσούρα, δεν είναι αυτός που διαδηλώνει, είναι ουσιαστικά αυτός που θέλει να προβοκάρει, θέλει να διαλύσει τη διαδήλωση, είναι γνωστοί αυτοί οι μπαχαλάκηδες. Είναι γνωστοί και στην Ελληνική Αστυνομία, ΣΥΧΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΚΟΥΚΟYΛΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ».

Η Ένωσή μας χαιρετίζει την εν λόγω απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής των Ελλήνων. Εκπροσωπώντας τους Αξιωματικούς και Ανθυπαστυνόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  αισθανόμαστε δικαίωση, θεωρώντας ότι πράξαμε ορθά το καθήκον μας, τόσο ως προς τα μέλη μας, όσο και ως προς τον  κάθε ένα ξεχωριστά Έλληνα αστυνομικό ο οποίος, με ζήλο και αυταπάρνηση, υπό αντίξοες συνθήκες, μάχεται καθημερινά στο πεζοδρόμιο για την καταπολέμηση του εγκλήματος, στον ακριτικό Έβρο και στα νησιά μας για την ασφάλεια της χώρας μας και των συνόρων μας και εδώ και αρκετό καιρό στην πρώτη γραμμή της προάσπισης της δημόσιας υγείας η οποία κλονίζεται από την πανδημία που ζούμε. 

Προπάντων όμως για εμάς, η ενέργειά μας αυτή και η επακόλουθη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, αποτελεί φόρο τιμής για όλους εκείνους τους συναδέλφους που είτε έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος, είτε υπέστησαν τραυματισμούς από ρίψεις βομβών μολότοφ και παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.  

Η Ένωσή μας επισημαίνει ότι, τυχόν οικονομική αποζημίωση κατά την εκδίκαση της σχετικής αγωγής, θα διατεθεί εξ΄ ολοκλήρου υπέρ των οικογενειών των πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος.  

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος, Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας, Γιαρισκάνης Πέτρος   



ΠΗΓΗ