Ανάρτηση για το ζήτημα της αναγνώρισης ετών (στρατιωτική θητεία, σπουδές κ.ά.) έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτης Χαρέλας, παραθέτοντας μεταξύ άλλων αναλυτικό κείμενο από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Η ανάρτηση του προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ

Επειδή ξεκίνησε μια συζήτηση για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, για τα έτη σπουδών αλλά και την μαχιμη 5ετία, υπενθυμίζουμε τι λέγαμε στους συναδέλφους μας το 2016 που πραγματοποιούσαμε έναν αγώνα ενημέρωσης ώστε όλοι μας να είμαστε ενημερωμένοι.

Πραγματοποιούσαμε σε κάθε Ένωση μας ενημερωτικές συνελεύσεις με κλιμάκια της Ομοσπονδίας μας και ενημερώναμε κάθε συνάδελφο για τις αναγνωρίσεις. Όσοι εισήλθαμε στο Σώμα ως συνοριοφύλακες είχαμε κάθε λόγο να γνωρίζουμε τι θα επέλθει με το νέο νόμο. Από τότε λέγαμε πως την απόφαση για τις αναγνωρίσεις θα την πάρει ο κάθε συνάδελφος. Εμείς ως ΠΟΣΥΦΥ οφείλαμε όμως να τον ενημερώσουμε εγκαίρως για το τι θα επέλθει. Σήμερα δυστυχώς κάποιοι αναρωτιούνται τι έκαναν οι εκπρόσωποι τους.

Εμείς έχουμε την συνείδησή μας καθαρή. Μελετήσαμε, ενεργοποιήσαμε τους νομικούς μας συμβούλους, ενημερωθήκαμε και ενημερώσαμε. Ως ΠΟΣΥΦΥ οφείλουμε να παρέχουμε την ενημέρωση σε τόσο εξειδικευμένα ζητήματα στα μέλη μας σε σωστό χρόνο. Αυτό κάναμε και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Διευκρινήσεις – παραδείγματα για την αναγνώριση ως συντάξιμα έτη σπουδών, στρατιωτική θητεία και μάχιμη 5ετία



ΠΗΓΗ