Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση ένοπλης ληστείας σε τραπεζικό υποκατάστημα, η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 16-03-2021, άνδρας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε στο τραπεζικό υποκατάστημα και με την απειλή πιστολιού, απέσπασε από το ταμείο χρηματικό ποσό, ενώ ακολούθως εξανάγκασε υπάλληλο να του ανοίξει την πόρτα ασφαλείας, διαφεύγοντας από το σημείο αρχικά πεζός και στη συνέχεια επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Κατά την πρόοδο των προανακριτικών ενεργειών, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας ένας ημεδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε χθες (18-05-2021) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, έξωθεν της οικίας του στην ανωτέρω περιοχή.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό, ένα τσαντάκι και ένα ζευγάρι αθλητικών υποδημάτων, τα οποία έφερε κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη κατόπιν σχετικού Εντάλματος του κ. Α’ Ανακριτή Πρωτοδικών Χαλκίδας και θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.



ΠΗΓΗ