Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και κατά την τακτική του συνεδρίαση, ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ και ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών κ. Βασίλης ΠΑΝΤΑΖΗΣ, προέβησαν σε εκτενή ενημέρωση των μελών για τις παρεμβάσεις του Προεδρείου, ενώ συζητήθηκε εκτενώς η διενέργεια του προσεχούς Εκλοαπολογιστικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., βάσει των νέων επιδημιολογικών στοιχείων.

Ειδικότερα, υπήρξε ενημέρωση για τις ενέργειες του Προεδρείου από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που αφορούσαν ενδεικτικά: α) τις καταγγελίες του Δημάρχου Πόρου αναφορικά με την ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και του διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος, β) την παρέμβασή μας προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ για τον εμβολιασμό του Αστυνομικού Προσωπικού, γ) την καταγγελία μας για την ολιγωρία της διοίκησης όσον αφορά τα μέτρα προστασίας του Αστυνομικού Προσωπικού στη νέα φάση της πανδημίας, δ) τη συνάντηση Πρωτοβαθμίων Ενώσεων στα γραφεία μας για τη λήψη πρόσθετων επιδημιολογικών μέτρων και την ίδρυση νέων υγειονομικών μονάδων, ε) την απόφασή μας για αναβολή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στ) την υλοποίηση της πρότασής μας για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων (τέστ) στις Διευθύνσεις Αστυνομίας, ζ) τη συνάντηση μας με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ και η) την παρέμβασή μας με αφορμή την απατηλή ιστοσελίδα που καλούσε τους συναδέλφους να αιτηθούν δάνεια από το ΤΕΑΠΑΣΑ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επισήμανε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε και ευχήθηκε σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά. Αναφορικά με το καίριο θέμα της διεξαγωγής του Συνεδρίου, που είχε αποφασιστεί για 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πρόεδρος πρότεινε την αναβολή του, με δεδομένους τους περιορισμούς της πρόσφατης Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 3583/Β/28-8-2020), περί ανώτατου ορίου συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις κ.ά. που δεν λήγουν πριν τις 15/09/2020. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον ΕΟΔΥ, επί της οποίας εκκρεμεί απάντηση. Στη συνέχεια επισήμανε ακόμα ότι το Προεδρείο είχε συζητήσει τα ζητήματα των συνεδρίων και με τον Υπουργό Ανάπτυξης κατά τη συνάντηση που προαναφέραμε, ενώ ενημέρωσε το Δ.Σ. και για τη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από την Κυβέρνηση για την παράταση της θητείας των Διοικητικών Συμβουλίων των οργανώσεων του ν.1264/82.

Ως ημερομηνίες διεξαγωγής του 31ου Εκλοαπολογιστικού μας Πανελλαδικού Συνεδρίου πρότεινε το διήμερο 3-4/10/2020, τονίζοντας ότι, προφανώς, τυχόν νεότερα στοιχεία θα εκτιμηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο σε νεότερη συνεδρίασή του.

Από τη ψηφοφορία που ακολούθησε εκ των 26 παρόντων, η συντριπτική πλειοψηφία των 23 τάχθηκε ΥΠΕΡ της ως άνω πρότασης του Προέδρου, ενώ ΠΑΡΩΝ ψήφισαν δύο (2) μέλη και ένα (1) ΚΑΤΑ.

Η Ομοσπονδία μας συνεχίζει τον αγώνα της και υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, με γνώμονα τις καταστατικές μας αρχές και με σταθερή προσήλωση στην επίτευξη των συνδικαλιστικών μας στόχων, γνωρίζοντας ότι μας αναμένουν δύσκολες μάχες με ένα βαρύ διεκδικητικό πλαίσιο, που θα ανακουφίζει και θα προστατεύει τη συναδέλφισσα και το συνάδελφό μας καθημερινά κατά την επικίνδυνη και ανθυγιεινή τους εργασία.

Είμαστε δίπλα τους και δεν θα τους διαψεύσουμε!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος



ΠΗΓΗ