Δείτε το σχετικό έγγραφο που εστάλη σήμερα από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Αθήνα, 25 Μαΐου 2021

Αρ. Πρωτ.: 301/1/133α

 

Προς:   Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν.:   1)Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

             2)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

 

Θέμα: «Αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού. Υποβολή προτάσεων περί εσωτερικών μεταθέσεων»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, επανέρχεται στο θέμα της στελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων της πόλης, αυτή τη φορά καταθέτοντας επίσημα αριθμητικά στοιχεία που αποτυπώνουν πλήρως το πρόβλημα υπολειτουργίας αυτών των νευραλγικών υπηρεσιακών δομών, που ως γνωστόν αποτελούν το κύτταρο της αστυνόμευσης στο Σώμα.

Δυστυχώς, έως σήμερα, η υπηρεσία αποφασίζει κατά το δοκούν, μη λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις πραγματικές ανάγκες που μαστίζουν το ένστολο προσωπικό και κατ’ επέκταση αυτές των πολιτών, οι οποίοι ζητούν και δικαιούνται αστυνόμευση και παροχές υψηλών προδιαγραφών για την περιοχή τους.

Ομοίως, η Πρωτοβάθμια Οργάνωσή μας καταθέτει προτάσεις εμπλουτισμού του κώδικα μεταθέσεων, ( π.δ. 100/2003) αναφορικά με εντός του αυτού τόπου και της αυτής περιοχής μετάθεσης, ώστε με αντικείμενα και υπηρεσιακά κριτήρια αυτές να διενεργούνται και βεβαίως φαντάζει ως μια σώφρων  λύση αποκοπής από συνδιαλλαγές παντός τύπου, που μοιραία υποβαθμίζουν το εργασιακό μας στάτους και υπονομεύουν το μέλλον άξιων συναδέλφων μας που δικαιούνται ούτως ή άλλως την αναγνώριση της υπηρεσίας.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως, σε συνεργασία με την Φυσική μας Ηγεσία εξετάσετε ενδελεχώς τα καταγγελλόμενα και τις υποβαλλόμενες προτάσεις, αποδίδοντας το δίκαιο και θεσπίζοντας παραλλήλως κανόνες εύρυθμης και αξιοκρατικής λειτουργίας του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας που τόσο έχει ανάγκη.

( Επισυνάπτεται η σχετική αλληλογραφία).

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 (Τα έγγραφα της Ένωσης επισυνάπτονται στα συνημμένα αρχεία)

Συνημμένα αρχεία:

 



ΠΗΓΗ