Του Αυρηλιώνη Γεωργίου – Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Την Τετάρτη 6-5-2020 στο ΤΕΑΠΑΣΑ όπου υπηρετώ, βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 (κορονοϊοϋ). Αμέσως από το Ταμείο μας έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ενημερώθηκε το Ιατρείο μας, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο, η Ηγεσία κλπ.

Την επόμενη μέρα αποφασίστηκε, και πολύ σωστά κατά την άποψή μου,  από τον Πρόεδρο του Ταμείου μας  αυτό να παραμείνει κλειστό,  ενώ ταυτόχρονα έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους, με έμφαση στο γραφείο του συναδέλφου που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ως Τμηματάρχης του Ανθρωπίνου Δυναμικού, ήμουν σε διαρκή επαφή με όλους τους συναδέλφους, με την Πολιτική Προστασία και με τον ΕΟΔΥ. Η Πολιτική Προστασία έκανε την γνωστή σε όλους μας ιχνηλάτηση και κάποια άτομα τέθηκαν σε καραντίνα.

Θέλω εδώ να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους στην Πολιτική Προστασία για το έντονο ενδιαφέρον τους και την άμεση ανταπόκριση σε όλες τις κλήσεις μου και στις όποιες απορίες μου.

Στη συνέχεια ενημέρωσα τον ΕΟΔΥ και ζήτησα να γίνει σε όλο το προσωπικό έλεγχος για Covid-19. Η απάντηση που έλαβα είναι ότι αυτό δεν έχει νόημα να γίνει διότι αν το τεστ βγει αρνητικό, την επομένη μέρα μπορεί να βγει θετικό!!!

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Αυτό δεν ισχύει και για όλα τα προληπτικά τεστ που γίνονται αυτή την περίοδο από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ; Είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να μην μπορεί να έρθει μια τέτοια μονάδα στο ΤΕΑΠΑΣΑ να πραγματοποιήσει ανάλογους ελέγχους; Έστω και για ψυχολογικούς λόγους;;;  Έστω…  Υπόψιν ότι στο Ταμείο υπηρετεί αρκετό προσωπικό το οποίο ανήκει στις ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα, γεγονός το οποίο τονίστηκε στον ΕΟΔΥ. Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε λοιπόν σε άλλες Υπηρεσίες ενστόλων όπου υπήρξε κρούσμα του ιού;

Το Ταμείο με απόφαση του Προέδρου του θα παραμείνει κλειστό έως και την Τρίτη 12-5-2020. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε άλλο κρούσμα στον εργασιακό μας χώρο. Ο συνάδελφος αρχικά νοσηλεύτηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η υγεία του ευτυχώς βελτιώθηκε και τώρα βρίσκεται και αναρρώνει στην οικία του.

Του εύχομαι από καρδιάς περαστικά και γρήγορα κοντά μας.



ΠΗΓΗ