Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδίδεται η παρούσα Ανακοίνωση, η οποία υπέχει θέση αποκατάστασης του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Κομποχόλη Απόστολου του Δημητρίου, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία του Νομού Κυκλάδων.

Ο προαναφερόμενος αθωώθηκε με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, για τα αδικήματα:

  • της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από την χώρα υπηκόων τρίτης χώρας που δεν υποβλήθηκαν στον έλεγχο του άρθρου 5 Ν.4251/2014, από περισσότερους των δύο υπαιτίους, που ενήργησαν από κοινού και εκ κερδοσκοπίας, κατ’ εξακολούθηση,

  • της κατάχρησης εξουσίας κατ’ εξακολούθηση,

  • της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση,

  • της πλαστογραφίας με χρήση από υπαιτίους που διαπράττουν πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με όφελος άνω των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και

  • της συγκρότησης κατ’ εντολή σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων του άρθρου 216 Π.Κ. και διευκόλυνσης παράνομης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από κερδοσκοπία.

Τα αδικήματα αυτά είχε κατηγορηθεί ότι διέπραξε κατά τα έτη 2012-2014 όταν υπηρετούσε ως Διοικητής, με το βαθμό του Αστυνόμου Α’, στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας Κυκλάδων.

Η παρούσα Ανακοίνωση εκδίδεται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.2713/1999, κατόπιν αιτήσεως του προαναφερόμενου Αξιωματικού.



ΠΗΓΗ