Ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια είχε δολοφονήσει μαζί με συνεργό του άντρα που βρισκόταν σε γνωστό μπαρ της Γλυφάδας, είναι ο 45χρονος Αλβανός που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στη Λαμία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb, ο 45χρονος βρισκόταν σε αυτοκίνητο μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι και έναν άντρα από την Αθήνα, που είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για αδικήματα της… νύχτας.

Ο 45χρονος φέρεται από τις Αρχές ως μέλος σκληρής εγκληματικής οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από απόπειρες εκβιασμού και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος καταστηματάρχη.

Σε βάρος του 45χρονου είχε εκδοθεί στις 14 Ιανουαρίου 2020 ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για τη δολοφονία που είχε διαπράξει στις 8 Οκτωβρίου 2017 έξω από μπαρ στη Γλυφάδα.

Τότε  είχε προσεγγίσει το κατάστημα μαζί με συνεργό του και πυροβόλησε με πιστόλι τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά δύο Αλβανών, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο να τραυματιστεί θανάσιμα και ο δεύτερος να τραυματιστεί σοβαρά. Από τους πυροβολισμούς είχαν τραυματιστεί και δύο θαμώνες του μπαρ.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα και σοβαρά, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Γλυφάδα εμπλέκεται ο 38χρονος Έλληνας, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 28 Δεκεμβρίου 2020 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Ο 38χρονος φέρεται να ήταν παρών κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών και της δολοφονίας στη Γλυφάδα.

Το άτομο αυτό, που σύμφωνα με την Αστυνομία είχε σχέσεις με τον κόσμο της νύχτας, δολοφονήθηκε στην οδό Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη, όπου του έστησαν ενέδρα επαγγελματίες εκτελεστές. Οι Αρχές έκαναν λόγο για συμβόλαιο θανάτου που σχετίζεται με τα ξεκαθαρίσματα στον κόσμο της νύχτας. Η δολοφονία του 38χρονου παραμένει ανεξιχνίαστη, ωστόσο οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας προσπαθούν να συνθέσουν το «παζλ» συλλέγοντας ακόμα στοιχεία.

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς και στη δολοφονία που σημειώθηκε το 2017 στο μπαρ της Γλυφάδας, από την έρευνα προέκυψε ότι κίνητρο της επίθεσης ήταν οι μεταξύ τους διαφορές που αφορούν στην εμπλοκή τους σε ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών και εκβιάσεις.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία για την υπόθεση είχε υποβληθεί πρόσφατα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και συγκεκριμένα την 14-01-2021.

Επιπλέον, από άλλη έρευνα, που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε προκύψει η εμπλοκή του 45χρονου που συνελήφθη στη Λαμία σε υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος καταστηματάρχη εμπορίας και επισκευής αυτοκινήτων, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σε περιοχή της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 45χρονος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση 10 συνολικά ατόμων, τα οποία απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να επιστραφεί σε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ποσό 10.000 ευρώ, μετά από αγοραπωλησία οχήματος.

Ακόμα προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ιδιοκτήτη και σε δύο ακόμα άτομα, καθώς και υλικές ζημιές τουλάχιστον 70.000 ευρώ σε τρία εκθεσιακά αυτοκίνητα.

Για την υπόθεση αυτή υποβλήθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα την 11-01-2021, ποινική δικογραφία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι, στο σύνολό τους, έχουν βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν για εκβίαση καταστηματαρχών με το πρόσχημα παροχής προστασίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ναρκωτικά, ληστείες, υπεξαίρεση, σωματικές βλάβες κ.λπ. αδικήματα.

Πηγή: newsbomb.gr



ΠΗΓΗ