Σύσκεψη για το θέμα των συνεχών καταδρομικών επιθέσεων που πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα, με φόντο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς αλλά και οι καταδρομικές ενέργειες στα σπίτια αστυνομικών έχουν αναγκάσει την ΕΛ.ΑΣ. να εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης των ενεργειών αυτών. Μάλιστα, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση των στόχων, σε μία προσπάθεια η Αστυνομία να μπορέσει να προβλέψει τις επόμενες επιθέσεις και να μπορέσει να κάνει προσαγωγές και συλλήψεις (κάτι που δεν συνέβη σε καμία από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών).

Στη σύσκεψη του Σαββατοκύριακου συμμετείχαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής και άλλων υπηρεσιών. Στόχος ήταν να εκπονηθεί σχέδιο που θα μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα στην ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπίσει τυχόν κλιμάκωση ή «γενίκευση» των επιθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου και η ενισχυμένη επιτήρηση κτιρίων που μπορεί να αποτελέσουν -βάσει των εκτιμήσεων- το επόμενο διάστημα στόχο.

Προβληματισμό προκάλεσε χθες Τρίτη στην ΕΛ.ΑΣ. κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται από την ομάδα «Πυρήνες Άμεσης Δράσης». Η ομάδα αυτή ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε σπίτια αστυνομικών, δείχνοντας ότι είχε «πληροφόρηση».

Επιτέθηκε στο σπίτι του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. (απόστρατου εδώ και λίγες ημέρες) Γιάννη Κατσιαμάκα στον Βύρωνα, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι οι δράστες γνώριζαν που μένει και ο συνοδός του αξιωματικού (όπως αναφέρεται στο κείμενο).

Η ίδια ομάδα επιτέθηκε στο σπίτι αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων.

Είχε προηγηθεί επίθεση -από άλλη ομάδα- σε εν ενεργεία ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. και σε απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. Και οι δύο επιθέσεις έγιναν στις οικίες των αξιωματικών.

Ακολούθησε άλλη καταδρομική ενέργεια (και πάλι από άλλη ομάδα) κατά την οποία πυρπολήθηκε αυτοκίνητο αστυνομικού στα Πετράλωνα.

Η Αστυνομία περιμένει και «συνέχεια» στις επιθέσεις, όσο η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζεται. Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται κάλεσμα για «αναζωπύρωση» αντίστοιχων ενεργειών.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr



ΠΗΓΗ