Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 16:20 το απόγευμα στην περιοχή του Κολωνού, όταν ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών επιχείρησαν να κινηθούν προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Στόχος τους να πετάξουν τρικάκια και να φωνάξουν συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Όταν προσέγγισαν το Α.Τ. Κολωνού οι σκοποί σήμαναν συναγερμό και κατά πληροφορίες πέταξαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης για να τους απομακρύνουν. Σε ελάχιστα λεπτά έφτασε στο σημείο άνδρες της Ομάδας «Δράση», δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά της Άμεσης Δράσης και διμοιρία ΜΑΤ.

Οι περίπου 50 αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς το Μετρό στα Σεπόλια και ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποιο σημείο υπήρξε ένταση όταν «συναντήθηκαν» αστυνομικοί και κουκουλοφόροι, με τις ίδιες πηγές να κάνουν λόγο για έναν άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. τραυματία στο χέρι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές ή συλλήψεις, ενώ επί ποδός βρίσκεται μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων υπό τον φόβο καταδρομικών ενεργειών ενόψει της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τραυματίες 5 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από επίθεση αντιεξουσιαστών



ΠΗΓΗ