Συνεδρίασε σήμερα, 28 Μαΐου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα συζήτησης το 31ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, που είχε αποφασιστεί να διεξαχθεί στις 5 και 6 Ιουνίου 2021 στην Αθήνα και λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες ΚΥΑ, τους νόμους και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν με αφορμή αρχαιρεσίες άλλων Ομοσπονδιών, αφού εκτίμησε την κατάσταση, ανακοινώνει τα εξής:

Η Ομοσπονδία ήταν υποχρεωμένη να διαφυλάξει τη λειτουργία της και να προκηρύξει εγκαίρως τη διεξαγωγή του συνεδρίου, σύμφωνα με το Καταστατικό της, δηλαδή 30 ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του Δ.Σ., καθόσον με το Ν. 4756/2020 (άρθρο 72) η θητεία όλων των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων (α’ και β’ βαθμού), είχε παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Αφού ξεκίνησε τη δρομολόγηση της διαδικασίας του συνεδρίου, με σεβασμό στις καταστατικές μας αρχές, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των μελών μας και χωρίς να υποτιμώνται τα υγειονομικά δεδομένα, εστάλη και σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στην αρμόδια Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας με αντικείμενο την πρόθεσή μας για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, η οποία απαντώντας στις 25/05/2021, παραπέμπει στις διατάξεις της νομοθεσίας και των ισχυουσών ΚΥΑ, ειδικότερα δε στο Παράρτημα 14 (μέτρα σχετικά με την διεξαγωγή υβριδικών, επιστημονικών, επαγγελματικών και λοιπών συνεδρίων) της από 22-05-21 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2141 τευχ. Β΄).

Η Ομοσπονδία επίσης, γνωρίζοντας τις αρνητικές παρενέργειες που έχουν σημειωθεί σε άλλες Ομοσπονδίες, ήταν σε επικοινωνία με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, ζητώντας εναλλακτικά να δοθεί νέα παράταση της θητείας των συνδικαλιστικών οργάνων, προκειμένου να μην πληγεί το κύρος του συνδικαλιστικού κινήματος, οποιουδήποτε συναδέλφου μας καθώς και του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχοντας δε λάβει τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Εργασίας ότι θα δοθεί νέα παράταση, μετά από πρόταση του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ και ενδελεχή συζήτηση, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα (δυο μέλη ψήφισαν ‘‘παρών’’) την αναβολή του 31ου Συνεδρίου σε απώτερο χρονικό διάστημα.

Η Ομοσπονδία τελεί εν αναμονή των αποφάσεων της Κυβέρνησης τονίζοντας ότι η λειτουργία των συνδικαλιστικών της οργάνων γίνεται με σεβασμό στη νομιμότητα και με γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των μελών της.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος



ΠΗΓΗ