Καλά οργανωμένη χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. την πυρπόληση αυτοκινήτων μέσα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Άγνωστος αριθμός ατόμων κατάφερε στη 1.00 τα ξημερώματα να μπει μέσα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, να περιλούσει με εύφλεκτο υγρό τέσσερα αυτοκίνητα και να τα πυρπολήσει. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα τέσσερα οχήματα τα τρία ανήκουν σε κρατικές υπηρεσίες της Δικαιοσύνης και το ένα σε ιδιώτη. Τα καμένα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα μπροστά από το κτίριο 16 της Εισαγγελίας.

Στο σημείο δεν βρέθηκαν μπιτόνια, μπουκάλια ή υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού και έτσι οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες τα πυρπόλησαν με βενζίνη. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές ατόμων στη ΓΑΔΑ, τα οποία ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Οι εμπρηστές κατάφεραν όπως φαίνεται να εξαφανιστούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ενώ είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Η Αστυνομία ερευνά από εδώ και πέρα κάμερες ασφαλείας της περιοχής που μπορεί να έχουν «συλλάβει» τους δράστες κατά τη διαφυγή τους, ενώ έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί ποιοι κρατικοί λειτουργοί χρησιμοποιούσαν τα οχήματα που μπήκαν στο στόχαστρο. Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για αναβαθμισμένη καταδρομική επίθεση, σε μία περίοδο που ομάδες κουκουλοφόρων επιχειρούν κλιμάκωση της δράσης τους.

φώτο αρχείου

 

 



ΠΗΓΗ