Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζουμε τη θλίψη  μας για αυτά που έλαβαν χώρα χθες 17/11/2020 στο κέντρο της Αθήνας. Η συμπλήρωση 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μας βρήκε ως κοινωνία σε «λοκντάουν», λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

    Την ώρα λοιπόν που όλος ο κόσμος υποφέρει και ο «εχθρός» είναι κοινός, παρακολουθήσαμε να εκτυλίσσεται μεταξύ των πολιτικών κομμάτων μια -κατά τη γνώμη μας- άνευ ουσίας αντιπαράθεση, η οποία ως συνήθως, είχε στη μέση τον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως τους εργαζόμενους αστυνομικούς, οι οποίοι μήνες τώρα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με ελάχιστα μέσα, ώστε να είναι ο «τοίχος» της κοινωνίας απέναντι στον φονικό ιό.

   Αυτή την τιτάνια καθημερινή ηρωική προσπάθεια των συναδέλφων μας προσπαθούν κάποιοι (λίγοι ευτυχώς, όμως επικοινωνιακά ισχυροί) να την διαβάλλουν και να παρουσιάσουν τους αστυνομικούς ως τους «κακούς» της υπόθεσης, αφού τους ακολουθούν κατεστημένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες. Προφανώς (όπως είδαμε και χτες) κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω των νόμων αφού δεν σέβονται τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, οι οποίοι καθημερινά υφίστανται τους ελέγχους. Επειδή όλοι κρίνονται, έτσι και αυτοί θα κριθούν για τη στάση τους από τους απλούς φορολογούμενους πολίτες.

    Ύστερα από την απόφαση της Κυβέρνησης για την απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, εξαιτίας της πανδημίας (και η απόφαση αυτή θα κριθεί από την κοινωνία), ως εκπροσώπους εργαζομένων, αυτό που κυρίως μας αφορά είναι ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας εργάστηκαν επί πολλές ώρες στα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας.

    Σε πάρα πολλές περιπτώσεις αντικρίσαμε εικόνες συνωστισμού με συναδέλφους μας να είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, απόρροια της αποστολής τους για τα χθεσινά μέτρα, των εντολών, των όσων διαδραματίστηκαν και ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις, της ανεπάρκειας όσων είχαν την ευθύνη να ηγούνται στο πεδίο.

   Για το λόγο αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να υπάρξει μέριμνα από την Ηγεσία ώστε όλοι όσοι διατέθηκαν στα χθεσινά μέτρα να πραγματοποιήσουν το προβλεπόμενο τεστ για τον κορονοϊό, ώστε να αποφευχθούν δύσκολες καταστάσεις τις επόμενες εβδομάδες. Τούτη η αξίωσή μας δεν αποτελεί διεκδίκηση, είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ μας και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Ηγεσίας.

 Αναφορικά με ορισμένους που ξαφνικά χθες για λόγους επικοινωνιακούς ανακάλυψαν ότι η Αστυνομία μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα, τους καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα και τους παραπέμπουμε στις δεκάδες ανακοινώσεις μας για το θέμα αυτό.

 Οι Έλληνες αστυνομικοί καθημερινά βρίσκονται σε μπλόκα ερχόμενοι σε επαφή με πολίτες, πραγματοποιούν μεταγωγές στα δικαστήρια συνωστιζόμενοι σε υπηρεσιακά λεωφορεία που στοιβάζονται ακόμα και 15 άτομα, φρουρούν κρατητήρια με δεκάδες κρατούμενους και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

 

Οι Έλληνες Αστυνομικοί δεν έμειναν σπίτι,

τα κάνουν όλα και συμφέρουν,

χωρίς καμία έμπρακτη μέχρι σήμερα αναγνώριση!!!

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος



ΠΗΓΗ