Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»

Επιμέλεια: ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ Παναγιώτης, ΒΙΔΑΛΗΣ Ιωάννης, ΜΗΝΟΥΒΓΙΔΗΣ Χρήστος, ΜΙΧΑΛΑΚΑΣ Παναγιώτης, ΠΑΓΑΝΗΣ Χαράλαμπος, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Βασίλειος, ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Αλέξανδρος, ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Γεώργιος, ΠΕΛΕΚΗΣ Θεόδωρος, ΣΑΜΙΩΤΗΣ Αναστάσιος


Η στήλη αυτή έχει σκοπό την καταγραφή των όσων έχουν γίνει στην υπηρεσία μας στο χρονικό διάστημα μεταξύ της έκδοσης των φύλλων ΄΄ Σύγχρονη Αστυνομία΄΄. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε προς όλους τόσο τα εργασιακά μας προβλήματα όσο και την προσφορά μας στην αποστολή και την καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα που δίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε με το πρόβλημα των επικοινωνιών που διακατέχει τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ καθόσον οι ασύρματοι που έχουμε δεν πιάνουν καλό σήμα σε πάρα πολλά σημεία με αποτέλεσμα να χάνεται η επικοινωνία τόσο μεταξύ των πληρωμάτων περιπολικών και δικυκλιστών αλλά και με το κέντρο Άμεσης Δράσης.

Αν και έχει γίνει πληθώρα αναφορών σχετικά με σημεία που δεν λειτουργεί κανονικά το σύστημα “SEPURA” και οι τεχνικοί πηγαινοέρχονται στην Γ.Α.Δ.Α λύση δεν διαφαίνεται στο εγγύς μέλλον με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο των συναδέλφων σε περίπτωση που χρειαστούν ενισχύσεις.

Απαιτούμε άμεση λύση του πρωτεύοντος θέματος των επικοινωνιών καθόσον αυτή η κατάσταση τείνει να παγιωθεί.

Του τελευταίους μήνες που πέρασαν κατά την διάρκεια του “lockdown”  κληθήκαμε για ακόμη μια φορά να φέρουμε είς πέρας την αποστολή που μας ανατέθηκε πραγματοποιώντας χιλιάδες ελέγχους και βεβαιώνοντας παραβάσεις συμβάλλοντας στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες βοηθώντας αναμφίβολα στον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας.

 Παράλληλα πολλές και συνεχείς επιτυχίες σημειώθηκαν από τα πληρώματα των περιπολικών , τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και την ομάδα «Ζ» σε θέματα εγκληματικότητας  καθόσον η παρανομία δεν κοπάζει λόγω πανδημίας.

 Κατόπιν έγκαιρων παρεμβάσεων διορθώθηκαν τα σημεία ελέγχων που πραγματοποιούνται απ’την Υπηρεσία μας με την συμβολή και αξιολόγηση τους από αξιωματικούς της Τροχαίας ώστε να μην κινδυνεύουν οι συνάδελφοι στο δρόμο και οι πολίτες.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι άμεση ήταν η ανταπόκριση του Ταξιάρχου ΚΟΥΤΣΙΒΙΤΗ Κων/νου και του Α/Υ ΝΕΖΗ Ιωάννη στα αιτήματα μας για χορήγηση φωσφορούχων γιλέκων και εφοδιασμό των περιπολικών και των όρχων με συστήματα «CARPC» με την χρήση νέας τεχνολογίας “tablet” και κινητών τηλεφώνων.

Μετά από χρόνια βλέπουμε την αρχή της αντικατάστασης του στόλου των οχημάτων περιπολικών με την παραλαβή 30 καινούργιων οχημάτων. Ευελπιστούμε στην προμήθεια και έτερων καθόσον οι ανάγκες της Υπηρεσίας είναι αυξημένες και άμεση αντικατάσταση και του στόλου των μηχανών των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ζ καθόσον αυτές έχουν πολλά χιλιόμετρα και χρήζουν αλλαγής.

Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι με ενέργειες της διοίκησης όλοι οι συνάδελφοι της Υπηρεσίας μας πραγματοποιούν συνέχεια μοριακά τεστ σχετικά με τον «covid-19»  προκειμένου να προστατεύσουμε τους ίδιους αλλά και τις οικογένειες μας. 



ΠΗΓΗ