Τον εντοπισμό δύο νέων κρουσμάτων με κορονοϊό μεταξύ των αστυνομικών που υπηρετούν στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ ανακοίνωσε στην εκπομπή «Ανθέων 99» καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, Βασίλης Ροδόπουλος μιλώντας εφ’ όλης της ύλης για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο κλάδος του.

Ειδικότερα τα κρούσματα εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σύμφωνα με τον κ. Ροδόπουλο και πρόκειται για αστυνομικούς που μένουν στη Μυτιλήνη. «Συνολικά 8 με 10 κρούσματα» διαπιστώνει ανάμεσα στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ, τα οποία έχουν διαπιστωθεί από την έναρξη της λειτουργίας του. Παράλληλα ανέφερε ότι 80 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα στη Λέσβο.

Ο κ. Ροδόπουλος ανέφερε ότι τόσο η Ένωσή του, όσο και η Ομοσπονδία των Αστυνομικών έχουν ζητήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και πριν καταστραφεί το ΚΥΤ Μόριας να γίνουν τεστ Covid σε όλους τους αστυνομικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στις δομές και δήλωσε απογοητευμένος που η ηγεσία της αστυνομίας δεν υλοποιεί το αίτημά τους.

Χαρακτήρισε πολύ άσχημες τις συνθήκες εργασίας στο ΚΥΤ, όπου δήλωσε ότι επικρατεί συνωστισμός, καθώς και ότι συνάδελφοί του δουλεύουν έξω από τους χώρους καραντίνας αιτούντων άσυλο που έχουν νοσήσει με κορονοϊό και τρέχουν λύματα απ’ έξω. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Ροδόπουλος ανέφερε ότι πριν από 15 ημέρες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία κατά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου για τα θέματα κυρίως του κορονοϊού.



ΠΗΓΗ