Με την αθωωτική απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, μετά από τέσσερις συνεδριάσεις (ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου 2020), έληξε σήμερα η δίκη των έξι κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έπειτα από καταγγελίες του εκδότη – δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη το 2012.

Οι κατηγορίες αφορούσαν σε «σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη φυσική εξόντωση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, την κατάρτιση πλαστών εγγράφων, σύμφωνα με τις οποίες δημοσιογράφοι έπαιρναν χρήματα από την ΕΥΠ και την τοποθέτηση ναρκωτικών σε κατάστημα της πρώην διευθύντριας της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο».

Το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε έπειτα και από σχετική απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας ότι δεν τελέστηκαν από τους κατηγορουμένους οι αξιόποινες πράξεις γιατί δεν αποδείχθηκαν τα πραγματικά περιστατικά. Η υπόθεση ξεκίνησε το έτος 2012 μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Το 2015, όταν κλήθηκαν στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς με την κατηγορία της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη φυσική εξόντωση του Κώστα Βαξεβάνη, την κατάρτιση πλαστών αποδείξεων με τις οποίες φαίνεται ότι δημοσιογράφοι λάμβαναν χρήματα από την ΕΥΠ και την τοποθέτηση ναρκωτικών σε κατάστημα της πρώην διευθύντριας της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο Αγγελικής Αγούλου, η οποία πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη για υπεξαίρεση.

Η ανακρίτρια και η εισαγγελέας τότε μετά το πέρας της ανάκρισης άφησαν ελεύθερους τους κατηγορουμένους άνευ περιοριστικών όρων. Σήμερα, 5 Ιουνίου 2020 έληξε η υπόθεση τους με την έκδοση αθωωτικής απόφασης από το δικαστήριο.



ΠΗΓΗ