Απαλλάχθηκαν τελικώς, οι δύο αστυνομικοί Λασιθίου,  από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ από την πειθαρχική κατηγορία της ψευδούς μαρτυρικής κατάθεσης, οι οποίοι κινδύνευαν με τη ποινή της Απόταξης. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του έτους 2014 κατηγορήθηκαν, τόσο ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης όσο και της πειθαρχικής ότι στα πλαίσια πειθαρχικής διοικητικής  έρευνας, έδωσαν ψευδή κατάθεση για πραγματικά περιστατικά και πρόσωπα  που ακολούθησαν μετά από τροχαίο δυστύχημα, με την τραγική απώλεια  νεαρού μοτοσικλετιστή, επί της οδού Νεάπολης- Νικιθιανού.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου, έκρινε τους δύο αστυνομικούς Αθώους χωρίς την ελάχιστη αμφιβολία για την αθωότητα τους. Την ίδια κρίση είχε και το πειθαρχικό συμβούλιο στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την πλήρη απαλλαγή τους από την  πειθαρχική κατηγορία. Μαζί με τους παραπάνω δύο αστυνομικούς που αθωώθηκαν, βρέθηκαν και άλλοι τέσσερις αστυνομικοί για το ίδιο τροχαίο δυστύχημα, στους οποίους επιβλήθηκαν οι αυστηρότερες των  ποινών και οι τελευταίοι έχουν ήδη προσφύγει για την ακύρωση των  ποινών τους στο δευτεροβάθμιο συμβούλιο.

Η συνήγορος των δύο αστυνομικών Μαρίνα Ζ. Παναγιωτάκη, δήλωσε ότι: « Άδικα κατηγορήθηκαν οι εντολείς μου για την πράξη της ψευδούς μαρτυρίας ενώπιον αρμόδιας αρχής και μάλιστα υπό τη μορφή της κατ εξακολούθησης, με την ποινή της απόταξης. Κατά την κρίση μου η συγκεκριμένη πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε, λόγω άγνοιας των στοιχειωδών νομικών γνώσεων από τους διενεργούντες την πειθαρχική έρευνα, με αποτέλεσμα, χωρίς την ελάχιστη κοινή λογική, να ασκήσουν πειθαρχική δίωξη εναντίον των εντολέων μου -αστυνομικών και την παραπομπή της πειθαρχικής δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για την ποινική δίωξη.  Σήμερα, μετά από υλική και ηθική εξόντωση, των εντολέων μου και σκληρό δικαστικό αγώνα, τελικώς,  απαλλάχθηκαν».

Πηγή:

cretapost.gr



ΠΗΓΗ