Έφοδο σε διαμέρισμα στον Πειραιά πραγματοποίησαν πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ για τη σύλληψη επικίνδυνου κακοποιού, δραπέτη φυλακών, ο οποίος κυκλοφορούσε έχοντας στο αυτοκίνητό του ένα Καλάσνικοφ.

Ο 44χρονος κακοποιός, ο οποίος είχε νοικιάσει όχημα για τις μετακινήσεις του, κατηγορείται μαζί με ακόμα δύο άτομα για δύο ληστείες που έγιναν στις 10 και στις 11 Δεκεμβρίου στην Κυπαρισσία και στον Μελιγαλά Μεσσηνίας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος είναι δραπέτης φυλακών, καθόσον είχε παραβιάσει από την 17.12.2019 την άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Κέρκυρας, όπου ήταν κρατούμενος για ανθρωποκτονία και απόπειρα αυτής, ληστεία, ναρκωτικά και εγκληματική οργάνωση.

Ο 44χρονος παρά το «βιογραφικό» και τη φυλάκισή του εξακολουθούσε να είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης που οργάνωνε ληστείες με όπλα στη Μεσσηνία.

Πιο συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, την 10.11.2020 και την 11.12.2020, απογευματινές ώρες, στην Κυπαρισσία και στο Μελιγαλά, αντίστοιχα, μπήκαν σε επιχειρήσεις και με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ο 44χρονος  στον Πειραιά , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3 κινητά τηλέφωνα, χρήματα και κλειδί μισθωμένου οχήματος που χρησιμοποιούσε ο δραπέτης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πολεμικό τυφέκιο, τύπου «KALASNIKOV» μετά 3 γεμιστήρων και 74 φυσιγγίων, πιστόλι μετά 2 γεμιστήρων και 6 φυσίγγια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 44χρονος άλλαζε διαρκώς κρησφύγετα για να μη γίνεται αντιληπτός από τις Αρχές, ενώ διέμενε ακόμα και σε ξενοδοχεία. Στη Μεσσηνία κυκλοφορούσε παριστάνοντας ότι είναι εργάτης γης. Πιθανότατα ο δραπέτης μετακινήθηκε από τη Μεσσηνία στον Πειραιά, επειδή αντιλήφθηκε ότι οι Αρχές τον έχουν ταυτοποιήσει για τις δύο ληστείες στη Μεσσηνία.  Στο παρελθόν ο 44χρονος είχε κατηγορηθεί για δολοφονία ηλικιωμένου στη δυτική Αττική.

Ο 44χρονος περιγράφεται ως ένας από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς, ο οποίος πιθανότατα να μη δίσταζε να ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν η Αστυνομία είχε την πληροφορία ότι ο 44χρονος βρίσκεται σε διαμέρισμα του Πειραιά, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση. Μυστικοί αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι, ενώ οι άντρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν με κινηματογραφικό τρόπο στην οικία. Στη θέα των αστυνομικών με τα όπλα ο 44χρονος κατάλαβε ότι όλα τελείωσαν για εκείνον. Δεν αντιστάθηκε και άφησε τους αστυνομικούς να του περάσουν χειροπέδες, χωρίς ένταση.



ΠΗΓΗ