Έρευνα του KE.ME.για την «Ενδοοικογενειακή Βία κατά τη διάρκεια των περιορισμών λόγω του Covid-19»

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεξάγει επιστημονική έρευνα για να «χαρτογραφήσει» το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, κατά τη διάρκεια των περιορισμών, που επιβλήθηκαν, λόγω της πανδημίας Covid-19, στη χώρα μας.

Σκοπός της έρευνας είναι να εντοπίσει την έκταση και τις μορφές που έχει λάβει το αδίκημα στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχουν πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία.

Η έρευνα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες από 16 χρόνων και άνω, που διαμένουν στην Ελλάδα και θα διενεργηθεί στο διαδίκτυο με τη συμπλήρωση ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Ο σύνδεσμος της έρευνας είναι ο εξής:

https://huddersfieldbss.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5zKKEzaE1RShHfv

Για τη διεξαγωγή της συνεργάζονται ερευνήτριες του Βρετανικού Πανεπιστημίου Huddersfield και ειδικότερα η Καθηγήτρια Μαρία Ιωάννου (εκπρόσωπος του Research Centre Secure Societies Institute, UK) και η Δρ Κάλλη Τζάνη-Πεπελάση, καθώς και το Εργαστήριο του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, «Αποκαταστατική Δικαιοσύνη και Διαμεσολάβηση» Διευθύντρια του οποίου είναι η Καθηγήτρια Βασιλική Αρτινοπούλου.



ΠΗΓΗ