Έρευνα για να εντοπιστούν και να συλληφθούν τα άτομα που προχώρησαν στην αποκρουστική επίθεση με θύμα τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), Δημήτρη Μπουραντώνη, πραγματοποιεί η Αστυνομία.

Το σχηματισμό της δικογραφίας ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, με τους αρμόδιους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι κάποιοι τουλάχιστον από τους περίπου 10-20 δράστες έχουν απασχολήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και στο παρελθόν. Οι αστυνομικοί δεν ποντάρουν τόσο στο οπτικό υλικό που θα μπορούσαν να συλλέξουν από την καταδρομική επίθεση, όσο στη συλλογή μαρτυριών και άλλων αποδεικτικών στοιχείων από το σημείο της επίθεσης στο γραφείο του κ. Μπουραντώνη και τους γύρω χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Ο πρώτος άνθρωπος που θα καταθέσει στους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας είναι ο ίδιος ο πρύτανης, ο οποίος το πρωί της περασμένης Πέμπτης είδε ξαφνικά να εισβάλουν στο γραφείο του άγνωστοι που του κρέμασαν με τη βία μία πινακίδα στο λαιμό. Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί από την αστυνομική έρευνα, εάν οι νεαροί είναι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ή όχι.

Στο μικροσκόπιο της Κρατικής Ασφάλειας μπαίνει και το κείμενο που αναρτήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με το οποίο η αυτοαποκαλούμενη «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα κληθεί να διαλευκάνει ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη ομάδα, που «χρέωσε» στον πρύτανη την εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Συγκεκριμένα στο κείμενό τους έγραψαν ότι «η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μία δράση στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης για έναν Οκτώβρη υπεράσπισης των καταλήψεων. Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ».

Σημειώνεται ότι για το θέμα πήρε θέση αργά χθες το βράδυ και ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «οι δράστες θα επικηρυχθούν».



ΠΗΓΗ