Δεν πέρασαν λίγα εικοσιτετράωρα από την επίσκεψη του Προεδρείου της Ένωσής μας στο Διευθυντή της Δ.Ε.Α.Δ. όπου του εκθέσαμε με σαφήνεια την ανάγκη για στελέχωση των πάγια υποστελεχωμένων Υπηρεσιών της συγκεκριμένης Υπηρεσίας με επιτελικό αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, με Διαταγή του το Αρχηγείο αποσπά νευραλγικό προσωπικό στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών για ενίσχυση περιπολιών.

Σε μια Διεύθυνση όπως αυτή της Δ.Ε.Α.Δ. που κατά τα άλλα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ΕΛ.ΑΣ., η έλλειψη προσωπικού έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που εξειδικευμένο προσωπικό, για την εκπαίδευση του οποίου το Ελληνικό δημόσιο έχει δαπανήσει δεκάδες χιλιάδες Ευρώ, ασχολείται με θέματα επιτελείου (δαπάνες, service οχημάτων κλπ), κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του επιχειρησιακού σκέλους της Διεύθυνσης λόγω της ελλιπούς τεχνικής υποστήριξης.

Τώρα για πρώτη φορά, τέτοιο εξειδικευμένο προσωπικό καλείται να προσφέρει υπηρεσίες πεζής περιπολίας.

Η Ένωσή μας, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, απαιτεί την άμεση ενίσχυση της Δ.Ε.Α.Δ. και των Υπηρεσιών της με επιτελικό προσωπικό και την άμεση απεμπλοκή του εξειδικευμένου προσωπικού της, από υπηρεσίες που δεν άπτονται των ειδικών καθηκόντων του, προκειμένου να διασφαλιστούν οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει η Δ.Ε.Α.Δ. στην Ελληνική κοινωνία.

Αναμένουμε την άμεση απόκριση του Αρχηγείου στο εύλογο αίτημά μας.

                              Για το Δ.Σ.

             -Ο-                                                -Ο-
     Πρόεδρος                                       Γενικός Γραμματέας
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος             ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος



ΠΗΓΗ