Η Ένωσή μας την Παρασκευή 31/07/2020 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (https://www.eaynaa.gr/nea/announcements/780-ypourgos_03-08-2020.html).

Ένα εκ των θεμάτων που συζητήθηκαν εκτενώς, ήταν το ζήτημα των προβληματικών διατάξεων που απέρρεαν από το Π.Δ 88/2019, το οποίο δέσμευε τους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες και Υπαστυνόμους Β΄ να τοποθετούνται μόνο σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες, γεγονός το οποίο προκαλούσε δυσχέρειες στην ενίσχυση κάποιων άλλων Υπηρεσιών.

Ο Υπουργός στη συνάντησή μας, είχε ταχθεί υπέρ της πρότασής μας για τροποποίηση των συγκεκριμένων αναχρονιστικών διατάξεων, όπως τις είχε τις είχε χαρακτηρίσει, δεσμευόμενος προς αυτό.

Όπως καταδεικνύουν τα γεγονότα, ο Υπουργός έλαβε υπ’ όψιν την πρόταση και τα επιχειρήματά μας, τα οποία και έκανε πράξη με το νέο υπ’ αριθμόν 93/2020 Π.Δ. όπως εμφαίνεται στις παρακάτω σελίδες:

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει με θάρρος και αποφασιστικότητα να στηρίζει τους συναδέλφους, καταδεικνύοντας τα κακώς κείμενα και τις αστοχίες του συστήματος, πάντα με γνώμονα την βελτίωση της υπηρεσιακής και κατ’ επέκταση προσωπικής και οικογενειακής τους κατάστασης.



ΠΗΓΗ